Asociația Industriei Securității (SIA) a identificat și a prognozat lista de Megatrends în securitate pentru anul 2020, care stau la baza raportului anual semnat de SIA Security Megatrends, care definește primii 10 factori ce influențează atât schimbările pe termen scurt cât și pe termen lung în industria securității globale. SIA este o asociație comercială importantă pentru furnizorii de soluții de securitate la nivel mondial.

Selecția Security Megatrends 2020 a fost bazată pe grupurile de focus din toamna anului 2019 și a datele sondajelor colectate de la liderii de afaceri din industria de securitate de top, conducerea asociației, voluntarii cheie și speakeri ai ediției din 2019 a conferinței Securing New Ground (SNG), care a avut loc în perioada 29-30 octombrie la Grand Hyatt New York în New York City.

În fiecare an, SIA publică raportul Security Megatrends, care este pus la dispoziția companiilor membre SIA și a participanților înregistrați ai SNG, conferința executivă a industriei de securitate. Security Megatrends reprezintă forțele de vârf de pe piață în materie de securitate, așteptate să aibă impacturi de anvergură asupra afacerilor din întreaga industrie. Ca atare, aceste tendințe joacă un rol esențial în perspectivele și discuțiile care au loc în cadrul SNG, o conferință anuală ce reunește antreprenorii de frunte, luminarii, directorii generali de administrație și investitorii din industria de securitate pentru un schimb de informații, networking și analiza de nivel înalt.

Pentru al doilea an consecutiv, securitatea cibernetică a fost identificată ca fiind tendința predominantă care conturează industria securității și o preocupare majoră pentru directorii C-suite, cumpărătorii guvernamentali, organizațiile de întreprinderi, integratori și mulți alții.

De asemenea, o altă tendință care a ajuns de pe locul cinci (cât ocupa în lista din 2019), până pe locul secund al listei Megatrends 2020 o reprezintă Inteligența Artificială (AI). Respondenții au remarcat rolul important pe care AI-ul îl are în dezvoltarea marii majorități a noilor tehnologii.

Un număr răsunător de respondenți au solicitat adăugarea recunoașterii faciale ca Megatrend de securitate în 2020, aducând tehnologia nou venită pe poziția numărul trei în top. Celelalte noutăți din lista Megatrends 2020 le reprezintă preocupările de securitate națională și identitatea ca și un nou perimetru.

Top 10 Megatrends de securitate pentru 2020 sunt:

1. Impactul securității asupra securității fizice
2. Inteligența artificială (AI)
3. Recunoașterea facială
4. Accentul pe confidențialitatea datelor
5. Cloud computing
6. Problemele de securitate națională
7. Conectivitatea și IoT
8. Dezvoltarea forței de muncă
9. Trecerea la modele de service
10. Identitatea ca și un nou perimetru

Pe lângă definirea celor mai recente Megatrends de securitate, prognoza pentru 2020 indică, de asemenea, potențialii perturbatori din industria de securitate și alte forțe aflate în joc, care ar putea avea un impact clar asupra unora sau a tuturor întreprinderilor.

Raportul oficial 2020 Security Megatrends a fost publicat în decembrie 2019 și este disponibil online pentru descărcare și / sau cumpărare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here