Compania high-tech elvețiană Morphean susține că cea mai bună soluție pentru managerii de facilități în timpul blocajelor cauzate de pandemia COVID-19 o reprezintă integrarea controlului de acces în cloud.

Tehnologia cloud joacă un rol important în menținerea companiilor pe linia de plutire în timpul pandemiei globale COVID-19. Într-un moment în care măsurile de distanțare socială sunt aplicate în marea majoritate a lumii, capacitatea sistemelor cloud de a conecta angajații de la distanță este mult mai utilizată și apreciată ca niciodată. A transformat deja afacerile în mai multe sectoare, oferind beneficii ale scalabilității, personalizării și interoperabilității dispozitivelor care nu s-ar fi putut obține folosind sisteme tradiționale. Cloud-ul facilitează gestionarea întregii operațiuni și renunță la necesitatea instalării tradiționale on-site, care s-a dovedit atât de costisitoare pentru gestionarea și întreținerea companiilor.

Totodată, în ziua de astăzi se transformă și securitatea fizică a spațiilor; sistemele tradiționale autonome sunt înlocuite cu soluții moderne compatibile cu tehnologia cloud. Aceste soluții nu numai că sunt capabile să ofere cele mai înalte niveluri de securitate și protecție, dar folosesc și date pentru a genera analize puternice care ajută administratorul de facilități al zilelor noastre în procesul de luare a deciziilor de afaceri și operaționale. În plus, gestionarea de la distanță a sistemelor poate ajuta la controlul și evaluarea instalațiilor și spațiilor fără a fi necesară prezența fizică. Iar în mediul actual, acesta este un considerent esențial.

Viitorul controlului de acces este ACaaS

Odată un proces foarte manual, controlul accesului a necesitat până acum o implicare directă a omului. În schimb, controlul accesului as-a-service (ACaaS) oferă o soluție inteligentă complet automatizată, care este capabilă să facă mult mai mult decât să le permită oamenilor să intre și să iasă din clădiri. Combinând datele de control de acces din cloud cu datele de la alte dispozitive din întreaga organizație, managerii de facilități pot obține informații valoroase cu privire la modul în care le funcționează afacerea. Ulterior, acest lucru poate fi utilizat pentru a găsi modalități de a debloca o valoare mai mare.

Ca exemplu, luăm în considerare o operațiune mare de depozitare în care managerii trebuie să se asigure că autoutilitara sau camionul potrivit este direcționat către zona de încărcare adecvată pentru livrarea sau colectarea mărfurilor. Este un proces manual, intensiv în forță de muncă, în care cozile, greșelile și întârzierile provoacă un impact negativ asupra productivității. Acum, luați în considerare același mediu, dar cu zone de încărcare care sunt alocate dinamic în funcție de informații dintr-o varietate de surse, cum ar fi programările de livrare, confirmarea vizuală a camioanelor care sosesc pe site de la camerele de securitate și locația personalului și a mărfurilor în depozit. Toate acestea pot fi controlate și coordonate prin intermediul rețelei de control de acces.

Sisteme eficiente pentru un management eficient

Posibilitățile de utilizare a unor astfel de soluții acoperă numeroase industrii. În prezent, în industria sănătății și asistenței medicale există aplicații pozitive pentru asigurarea sănătății, siguranței și securității. În mediile spitalicești în care pacienții COVID-19 sunt îngrijiți, sistemele de control al ușilor sunt utilizate pentru capacitățile lor de interfon, permițând clinicienilor și pacienților să comunice în siguranță prin transmisii video la punctele de intrare / ieșire din secții. În cadrul unui mediu de birou, un avantaj competitiv poate fi creat prin înțelegerea preferințelor de lucru sau a modului în care angajații se deplasează în jurul clădirii; informațiile rezultate putând influența politicile de lucru la domiciliu sau introducerea de aplicații de iluminat eficiente din punct de vedere energetic.

Din perspectiva securității, un sistem automat poate oferi mai multă liniște sufletească. O soluție de control de acces care este legată de înregistrările de resurse umane, de exemplu, poate verifica glisarea unei cărți de acces în raport cu înregistrărilor personalului, folosind capacități de diagnostic avansate. Un membru al personalului care este semnalat ca fiind în concediu, în concediu medical sau care nu mai este angajat de către companie va declanșa o alertă automatizată către personalul de securitate sau autorități. De asemenea, cu ajutorul camerelor de supraveghere capabile să ofere autentificare secundară prin clarificarea vizuală a identității unei persoane, integrarea tehnologiei fizice și a conectivității cloud se dovedește a fi o combinație puternică.

Monitorizarea și managementul în vremuri dificile

În climatul actual, multe clădiri au ajuns să rămână goale sau să fie ocupate doar de un număr limitat de angajați esențiali. Prin urmare, este important ca echipele de securitate, operaționale și FM să aibă vizibilitate la fața locului, fără a contraveni reglementărilor privind distanțarea și izolarea socială. ACaaS oferă o privire cuprinzătoare, de ansamblu, a oricărui mediu, permițând combinarea datelor din sistemul de control al accesului, camerele de supraveghere sau alți senzori și dispozitive pentru a genera informații. Posibilitatea de a gestiona de la distanță spațiile prin intermediul unui dispozitiv și de a prelua informații de afaceri prin simpla apăsare a unui buton reprezintă un instrument incredibil de puternic, având în vedere situația globală actuală.

Pentru o soluție care trebuie să fie funcțională în permanență, fiabilitatea este esențială. ACaaS este susținut de o lansare regulată de actualizări software și actualizări de firmware pentru a menține sistemul cât se poate de actual. Aceasta vine ca parte a modelului de cheltuieli operaționale pe care se bazează ACaaS, necesitând o taxă lunară și nici o investiție în avans pentru o soluție care este instalată rapid și acceptată integral de furnizor. Spre deosebire de un model tradițional de cheltuieli de capital, care necesită investiții mari în avans și actualizări fizice continue a sistemelor, ACaaS și modelul său de afaceri op-ex elimină nevoia de întreținere manuală la fața locului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here