Chiar înainte de impactul fără precedent pe care l-a avut pandemia COVID-19, locurile de muncă au întâmpinat schimbări dramatice. Locurile de muncă moderne oferă o flexibilitate sporită pentru a putea fi capabile să răspundă la schimbările continue ale afacerilor din ziua de astăzi.

Totuși, peste noapte, modul în care ne desfășurăm activitatea a fost transformat, din cauza măsurilor de izolare și de lucru la domiciliu. Pe măsură ce managerii de facilități încearcă să treacă peste aceste probleme, apar tot mai multe întrebări cu privire la impactul pandemiei asupra designului locurilor de muncă.

Măsurile de izolare schimbă preconcepțiile și tiparele despre cum și unde se desfășoară munca. Aceasta este o oportunitate unică pentru un studiu cuprinzător pentru a înțelege avantajele și dezavantajele lucrului de acasă în comparație cu mersul la birou. În timp ce COVID-19 schimbă conceptul de a lucra de acasă, subliniază și importanța locului de muncă fizic. Acesta este echivalentul pieței sau comunității în care ne adunăm, dezvoltăm relații, schimbăm contacte, socializăm, inovăm și învățăm. Proximitatea fizică și interacțiunea față în față creează încredere între colaboratori și formează cultura companiei: „gândirea de grup”, cu mentalități similare și cu obiective comune.

Importanța locurilor de muncă

Acum, mai mult ca oricând, este crucial să promovăm importanța apropierii noastre unul de celălalt pentru schimbul de idei și informații noi. Acest lucru este valabil atât pentru mediul de afaceri, cât și pentru cel social din birou. În calitate responsabili pentru asigurarea unui spațiu de lucru productiv, managerii de facilități trebuie să înțeleagă valoarea momentelor de coliziune la locul de muncă. În aceste momente, improvizate, dar intenționate în concepția lor, angajaților le lipsește faptul că nu sunt la locul de muncă.

Facilitățile au un rol în ritmul și rezultatul procesului de inovare. Inovația este elementul de viață al longevității corporative și instituționale. Indiferent dacă inovația este o descoperire disruptivă sau o extensie de linie, deseori este rezultatul unei idei care urmează o rețea de căi obscure înainte de a evolua într-un nou produs viabil sau model de afaceri.

Din punct de vedere al proiectării, îmbunătățirea procesului de inovare se referă la furnizarea de spații potrivite pentru ca oamenii să-și folosească creierul în moduri cât mai creative. Aceste spații vor oferi experiențe fluide utilizatorilor, ușor de utilizat și productive, cu instrumente și tehnologii integrate care susțin dezvoltarea de idei, afișări de concepte, timp de concentrare pentru gânduri mai profunde și conversații riguroase, indiferent de forma pe care o iau. Acestea sunt spații intuitive pentru utilizator. Complementul spațiilor de lucru va varia în funcție de industrie, output și dacă inovația este un serviciu sau un produs. Procesul creativ și inovativ necesită spații pentru producători, unde ideile, conceptele și prototipurile sunt afișate și dezbătute atât într-un mod fizic cât și într-un mod virtual, cu un element de control al utilizatorilor pentru configurații și instrumente: Adaptabilitatea în configurația spațiului ar trebui să fie designul presupus.

Crearea spațiilor de lucru potrivite pentru accelerarea procesului de inovare promite să devină o componentă cheie a sectoarelor imobiliare corporative și de gestionare a facilităților. Locurile de muncă care au explorat și testat medii de colaborare au sintetizat că procesul de învățare în modele mai bune de spațiu este mult mai eficient pentru munca de inovare. Posibilitatea de a oferi acele medii ca un punct de atracție a serviciilor FM va crește valoarea clădirilor de închiriat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here