Sursă foto: Softbank

Departamentul de robotică al companiei SoftBank Group Corp a dezvăluit recent un robot de curățenie echipat cu informații artificiale, anunțând că plănuiesc să lanseze și un serviciu de închiriere pentru birouri și restaurante, posibil în luna martie a anului următor.

Astfel, aspiratorul robotic, numit Whiz, cântărește aproximativ 32 de kilograme și are 65 de centimetri înălțime. Acesta poate memora traseele de curățenie și poate aspira o suprafață de cinci ori mai mare față de aspiratoarele robotice de uz casnic, potrivit unui comunicat transmis de compania SoftBank Robotics Corp.

Robotul poate rula continuu timp de trei ore cu o singură încărcare și poate curăța aproximativ 1.500 de metri pătrați. Acesta va fi disponibil la închiriere pentru suma de 25.000 de yeni (220 de dolari) pe lună, iar compania va începe să accepte cererile pentru contracte încă din februarie 2020.

Unul dintre reprezentanții companiei, Kenichi Yoshida, a declarat că robotul a fost dezvoltat parțial datorită creșterii deficitului de forță de muncă în industria de curățenie, deoarece Japonia se confruntă cu o populație a cărei rată de îmbătrânire este tot mai ridicată, iar natalitatea continuă să scadă.

Tehnologia AI a fost asigurată de către compania Brain Corp, cu sediul în SUA, o companie startup din cadrul proiectului SoftBank Vision Fund, restul componentelor fiind produse de o companie chineză.

Robotul este capabil să creeze și să memoreze o hartă a zonei care trebuie căutată după ce un utilizator uman îl învață traseul, printr-o simplă apăsare de buton, permițându-i acestuia să desfășoare automat procesul de curățenie pe acest traseu data următoare. De asemenea, dispozitivul este dotat cu senzori pentru detectarea și evitarea obstacolelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here