India a anunțat recent că nu va accepta importurile de plastic reciclat post-consumator (PCR), iar China a încetat deja să accepte majoritatea importurilor de materiale reciclate. Potrivit rapoartelor Popular Science, motivul acestor decizii se datorează parțial faptului că multe dintre materialele reciclate trimise din alte țări sunt foarte contaminate.

Astfel, o mare parte a deșeurilor care ajung în pubelele de reciclare sunt de fapt materiale nereciclabile, inclusiv materiale periculoase. De fapt, reciclabilele includ adesea o contaminare de până la 25%. Înainte ca acestea să poată fi vândute în India sau China, de exemplu, procentul de contaminare trebuie să fie de sub 1%.

Deși în țările vestice exista mai puține opțiuni pentru gestionarea a materialelor reciclabile, unele companii din SUA sunt fericite să abordeze această problemă chiar la ei în țară. De exemplu, compania Waste Management operează 100 de instalații de sortare a deșeurilor reciclabile în America de Nord și își vinde materialele către uzinele de reciclare naționale, astfel încât operațiunile sale au rămas în mare parte neschimbate.

Acestea fiind spuse, contaminarea încă rămâne o problemă foarte mare. Conform rapoartelor, contaminarea mărește costurile companiei, provoacă probleme de siguranță și crește povara asupra mediului.

Iată câteva sfaturi pentru organizațiile care se străduiesc să recicleze mai eficient:

• Atenție la sacii de gunoi. În majoritatea statelor, sacii transparenți sunt singura opțiune acceptabilă pentru manipularea materialelor reciclate. Mai bine încă, eliminați sacii cu totul. Unele state progresiste caută deja soluții pentru eliminarea sacilor de plastic pentru materialele reciclabile.

• Metalele uzate (cum ar fi țevile vechi) sunt contaminanți. Acestea sunt reciclabile, însă ele trebuie să fie manipulate de către o instalație care să le poată gestiona.

• Recipientele și cutiile de carton zdrobite pot contamina reciclarea deoarece sunt mai greu de rezolvat atunci când sunt aplatizate.

• Produsele din hârtie și recipientele din sticlă și aluminiu sunt de obicei în regulă. Plasticul poate fi mai complicat, așa că este indicat să rămâneți la sticle, recipiente, borcane și căni. Alimentele nu contaminează plasticul și sticla, însă este indicat să le clătiți pentru a descuraja apariția dăunătorilor de-a lungul procesului de colectare.

• În cazul produselor din hârtie, alimentele pot ruina materialul, făcându-l nereciclabil. O cutie de pizza plină de grăsime și resturi ar trebui compostată în loc să fie reciclată.

• Pentru recipientele din plastic, păstrați capacul înfiletate. Piețele finale au nevoie acum de capace, însă ele trebuie să fie înfiletate pe sticle sau vor fi aruncate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here