ASHRAE Epidemic Task Force a elaborat o serie de îndrumări privind funcționarea sistemelor HVAC pentru a ajuta la atenuarea transmiterii aeriene a SARS-CoV-2, pe măsură ce școlile, colegiile și universitățile se pregătesc să se redeschidă pentru anul universitar din toamnă.

Prezentarea de 41 de pagini include liste de verificare convenabile, pentru a pregăti clădirile educaționale pentru reluarea activității, prin pornirea sistemelor HVAC. De asemenea, oferă îndrumări privind întreținerea acestor sisteme pe parcursul întregului an școlar. Ghidul este menit să ofere informații practice districtelor școlare și managerilor de sănătate a mediului din campusurile universitare, managerilor de facilități, administratorilor, tehnicienilor și furnizorilor de servicii.

„În timp ce școlile se pregătesc să se redeschidă pentru semestrul academic din toamnă, este important să ținem copiii și personalul școlar în siguranță”, a declarat președintele ASHRAE Charles E. Gulledge III, într-un comunicat de presă. „Ghidul ASHRAE pentru redeschiderea școlii va servi drept sursă de inspirație pentru liderii academici, deoarece lucrează în pas cu experții în sănătate, pentru a finaliza planurile de a ține toată lumea în siguranță.” 

Ghidul include următoarele subiecte:

  • Determinarea nivelului de pregătire a clădirii
  • Monitorizarea specifică echipamentelor și sistemelor pe parcursul anului școlar
  • Recomandările modificate pentru proiectarea facilitățiilor
  • Actualizările de filtrare
  • Operațiunile în facilitățile ocupate
  • Controlul răspândirii infecțiilor în facilitățile școlare
  • Recomandări privind facilitățile de învățământ superior

De asemenea, sunt incluse recomandări formulate pentru a ajuta proiectanții să se adapteze și să planifice pentru îmbunătățirea calității aerului interior și să încetinească transmiterea virușilor prin sistemele de climatizare, precum și noi orientări privind facilitățile de sănătate ale studenților, laboratoare, facilități de atletism, săli de recreere, amfiteatre și săli de teatru.

Conform celor de la ASHRAE, funcționarii școlilor și universităților sunt provocați să ia decizii foarte dificile, cu privire la modul în care pot să îi protejeze cât mai bine, atât pe studenți, cât și pe angajați, în timp ce facilitățile de învățământ se redeschid. Acest ghid este menit să ofere un cadru solid privind controlul, filtrarea aerului și întreținerea sistemelor de ventilație, care poate fi aplicat diferitelor zone climatice, tipurilor de clădiri și sistemelor de climatizare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here