Cultura companiei are un impact foarte mare asupra deciziei angajaților dacă își mai doresc sau nu să rămână la locul lor de muncă. Milenialii, de exemplu, au arătat o disponibilitate crescută de a pleca de la locul lor de muncă actual dacă opiniile lor nu se potrivesc cu cultura unei companii. Cultura are, de asemenea, impact asupra angajării, un proces care a devenit din ce în ce mai dificil pentru întreprinderi în ultima vreme, deoarece șomajul scăzut le-a oferit avantajul persoanelor care își caută un loc de muncă.

Pentru acele companii care doresc să-și critice propria cultură la locul de muncă, iată o listă, realizată de către cei de la Built In, cu principalele caracteristici ale unei culturi proaste a companiei:

  • Lipsa valorilor de bază

La un moment dat, o companie trebuie să ia atitudine asupra unui număr de poziții, atât mari cât și mici. Dacă nu se ia nicio poziție, compania nu va avea o direcție. Companiile pot rezolva această problemă venind cu o listă a valorilor sale principale și apoi împărtășind aceste valori cu toți angajații.

  • Angajații se schimbă prea des

Această problemă a fost permanent un ghimep în coastele industriei, în special în cazul contractanților de servicii de construcții. Pentru a rezolva problema numărului mare de angajați care se schimbă, Built In sugerează companiilor să caute și apoi să identifice problemele care determină acest procent ridicat al rotației de angajați. Pentru a obține un indiciu mai bun despre care ar putea fi aceste probleme, personalul de resurse umane ar trebui să țină interviuri de exit cu angajații care pleacă și, de asemenea, să întrebe angajații actuali de ce au ales să rămână.

  • Absentismul angajaților

Atunci când angajații nu reușesc să ajungă niciodată la timp la serviciu, sau când chiar nu mai ajung deloc, există șanse mari să afecteze cultura companiei. Remediați această problemă asigurându-vă mai întâi că managementul vine la timp. După aceasta, discutați cu angajații cu probleme despre programul lor de lucru. Poate că un conflict îi determină să rateze munca și o modificare a programului lor ar putea ajuta la rezolvarea problemei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here