Furnizorul de soluții FM Microshare, din Marea Britanie, a anunțat în cadrul conferinței și expoziției National Facilities Management & Technology (NFMT19) din Baltimore, ce a avut loc la începutul lunii aprilie, faptul că soluțiile lor de curățare preventivă, ready-to-deploy, bazate pe IoT, sunt disponibile acum pe toate piețele din SUA.

Pe măsură ce Internetul lucrurilor (IoT) continuă să demonstreze că procesele de colectare și analiză a datelor duc spre un viitor al clădirilor inteligente, managerii de facilități din SUA caută soluții inovatoare pentru a îmbunătăți eficiența operațională, pentru a reduce costurile și a spori satisfacția clienților. Fiind dependenți de ciclurile programate de curățare și de întreținere, facility managerii pot avea de multe dificultăți în alocarea eficientă a resurselor și anticiparea problemelor înainte ca acestea să cauzeze probleme serioase deveni. Fără date clare, aceștia ar putea să nu fie în măsură să ia decizii bune și ar putea rămâne pe cap cu tot felul de procese ineficiente și de proceduri costisitoare

Pentru a-i împuternici pe administratorii de facilități în planificarea lor, Microshare, care a furnizat soluții FM în Marea Britanie și în UE, și-a adus acum soluțiile de curățare preventivă a băilor (Bathroom Predictive Cleaning Solutions) și în Statele Unite. PCS oferă o viziune eficientă, centralizată și cuprinzătoare asupra modului în care sunt utilizate facilitățile, furnizând date în timp real și permițând managerilor de proprietăți, administratorilor de facilități și contractorilor de curățenie să analizeze tendințele pentru a îmbunătăți confortul și satisfacția utilizatorilor. Aceștia au și posibilitatea de a primi alerte cât mai curând posibil când sunt detectate potențiale probleme.

Soluțiile pot, de asemenea, să îmbunătățească productivitatea, digitalizând procesul de pontaj al personalului de curățenie, eliminând astfel nevoia unei condici de prezență. Aceste viziuni imediate sunt menite să creeze o productivitate FM și servicii pentru clienți mai bune în ceea ce privește curățarea toaletelor din aeroporturi, birouri, centre comerciale, școli, furnizori de servicii medicale și multe alte industrii.

Dispozitivele celor de la Microshare sunt deja utilizate de numeroase companii bine cunoscute din domeniul FM atât din Marea Britanie, cât și din restul Uniunii Europene.

Mai exact, datele colectate de senzorii Microshare IoT le permit utilizatorilor să regândească modul în care își programează serviciile de curățenie, pentru a oferi le o experiență îmbunătățită clienților. Acum, ei pot vedea clar tendințele de vârf ale modului în care clienții utilizează facilitățile și pot răspunde într-un mod mai eficient, prin implementarea unui program robust de curățenie care poate să fie adaptat în funcție de aceste tendințe de vârf.

Microshare oferă kiturile PCS ca un serviciu easy-to-buy, fără să necesite investiții în avans, care pot fi puse în funcțiune în mai puțin de o zi – fără implicarea departamentului IT (IT). Și, deoarece folosesc rețeaua Open Low-Power, Longrange LoRaWAN de la Comcast MachineQ, acestea funcționează în afara oricărei rețele corporative, astfel că nu prezintă riscuri de securitate.

Sistemul include o placă cu un senzor care se montează pe unul dintre pereții băii. Utilizatorii toaletei pot pur și simplu împinge un buton pe placa de perete pentru a anunța personalul FM sau custodele că este nevoie de atenția lor în toaletă (de ex., Mai multe săpunuri sau prosoape de hârtie, o toaletă este înfundată, există o scurgere etc.).

Apoi, un semnal este transmis wireless către FM. Datorită rețelei LoRaWAN, conexiunea wireless-ul este de lungă distanță și poate ajunge la administratorul de facilități chiar dacă trebuie să treacă prin pereți groși și plăci metalice.

De asemenea, soluția poate fi extinsă cu ușurință și la alte zone ce țin de facility management, cum ar fi monitorizarea temperaturii și a umidității, gradul de ocupare al birourilor și a sălilor de ședințe, utilizând aceeași infrastructură și reducând astfel costurile. Dispozitivele nu necesită cablare, astfel încât kiturile PCS pot fi utilizate în orice locație.

Microshare le permite proprietarilor de date să extragă o valoare amplificată din activele digitale, permițându-le să combine stocurile de date astfel încât să obțină o înțelegere detaliată, să stabilească și să impună drepturi de distribuire a informațiilor și să monetizeze datele pentru noi fluxuri de venituri și modele de afaceri – , spune compania. Microshare face parte și din LoRa Alliance, promovând protocolul LoRaWAN drept cel mai important standard global deschis pentru o conectivitate sigură, cu grad înalt de transmisie a rețelei IoT Low-Power Network (WLAN). Microshare are birouri în Philadelphia, PA și în Regatul Unit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here