Care este soluția la lipsa unor politici consolidate în ceea ce privește reciclarea deșeurilor (de exemplu, unele locații necesită două colectări, în timp ce altele ar putea avea nevoie de șapte)?

Ce poate face guvernul pentru a rezolva această problemă? Compania dvs. consideră acest lucru ca fiind o problemă?

Gestionarea deșeurilor și reciclarea pot fi ușor confuze.

Regulamentele pot fi diferite de la un județ la altul, și într-adevăr, la nivel național, dar adesea Administrarea Facilităților și managerii de durabilitate nu știu ceea ce se așteaptă de la ei.

De asemenea, lipsa unor politici naționale clare, le îngreunează sarcinile acelor furnizori de servicii și agenții de reciclare care trebuie să-și adapteze procedurile pentru a fi în conformitate cu partea țării în care se află.

Edward Ward, director de producție la Grupul Portakabin, spune că nu există nici o îndoială că cerințele legale legate de gestionarea deșeurilor reprezintă o problemă complexă și diversă, care prezintă provocări semnificative pentru IMM-urile care nu au neapărat resursele companiilor mai semnificative.

“Există mai multe directive diferite conduse de UE și puse în aplicare în Marea Britanie, însă interpretarea acestei legislații are nevoie de o expertiză profesională.

De exemplu, în plus față de eliminarea deșeurilor generale, trebuie să se respecte legislația care reglementează eliminarea ambalajelor, a deșeurilor periculoase, precum și echipamentele electrice și electronice.

Există reglementări privind drenajul, emisiile atmosferice și zgomotul care ar putea implica numeroase organizații, cum ar fi Agenția de Mediu, autoritățile publice locale sau furnizorul de utilități. ”

Ward spune că Portakabin utilizează consultanți de specialitate de mediu pentru a le oferi actualizări trimestriale, pentru a se asigura că este în permanență la curent cu noile cerințe.

El adaugă că interpretarea noilor reglementări este, de asemenea, o problemă extrem de complexă, specializată, și necesită o expertiză profesională.

“Organismele guvernamentale sunt adesea reticente în a da sfaturi de mediu cu privire la aspecte specifice pentru că domeniul lor de competență se extinde numai la clarificarea cerințelor legislative.

În schimb, site-ul HSE este o resursă excelentă, care oferă o multitudine de documente solide de orientare și consiliere cu privire la o gamă largă de subiecte de sănătate și de siguranță pentru a ajuta organizațiile cu conformarea și alegerea celor mai bune practici.

Reglementările de mediu, gestionarea deșeurilor și problemele sunt la fel de dificil de interpretat, dar există puține orientări practice disponibile cu privire la aplicarea de zi cu zi a legislației “.

Ward propune o soluție – pentru a aborda acest lucru, guvernul ar trebui să ofere o sursă centrală de sfaturi practice și informații, care, spune el, ar fi extrem de benefic, fiind mult mai ușor de utilizat de către întreprinderi, și, de asemenea, ar putea încuraja mai multe organizații să-și îmbunătățească gestionarea deșeurilor și reducerea impactului asupra mediului prin reciclare.

“În prezent, întreprinderile sunt obligate să aplice ierarhia deșeurilor la operațiunile lor, dar acest lucru nu duce neapărat la rate ridicate de reciclare.

Noi credem că în egală măsură companiile mari și mici au o responsabilitate etică de a utiliza resursele în mod responsabil și de a reduce volumul de deșeuri trimise la groapa de gunoi.

Suntem mândri că nu am trimis nici un deșeu la groapa de gunoi de la centrul nostru de producție internațională din York de câțiva ani, dar sunt încă în căutarea unor noi modalități de a reduce la minimum deșeurile ca o organizație cu adevărat responsabilă față de mediu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here