Indiferent cum ai privi-o, risipa de alimente urât mirositoare este contrariul experienței culinare perfecte, dar este, de asemenea, ceva cu care toate firmele de catering, de la restaurante cu stele Michelin până la cantine de penitenciare, trebuie să se ocupe.

In trecut, alegerile erau simple, dar limitate: deșeurile alimentare erau pur și simplu tocate și eliminate, sau comasate cu alte deșeuri și duse la gropile de gunoi.

În zilele noastre, cu toate acestea, o combinație de gândire mai luminată, schimbări legislative și factori economici, cum ar fi depozitele de deșeuri fiscale a îndemnat pe cei ce lucrează în catering să lucreze la strategii pentru a reduce pierderile, și să se gândească la modalități de eliminare a deșeurilor alimentare inevitabile cu mai multă responsabilitate.

Compostarea și digestia anaerobă sunt alternative bine cunoscute la macerare, dar o opțiune inovatoare direct la fața locului – digestia aeroba – care nu necesită depozitarea de deșeuri alimentare, circulația vehiculelor de colectare sau construirea de instalații industriale pe scară largă, dă mari speranțe națiunii.

Mici, dar în forma perfectă

Suficient de mici pentru a fi amplasate într-o bucătărie comercială standard, sistemul utilizează bioremedierea, un proces biologic.

În termeni uzuali, echipamentul este inoculat cu bacterii ce apar în mod natural, care continuă să se înmulțească și digeră deșeurile alimentare, având ca rezultat numai un lichid care este lăsat direct să se scurgă, fără nici un risc de a provoca blocaje.

Waste 20 a fost proiectat de specialiștii în echipamente de bucătărie Mechline Developments.

Mașinile sunt folosite in restaurante, centre comerciale, spitale, hoteluri si chiar bărci care caută o soluție simplă la dilema risipei de alimente.

Aspectul lor este similar cu orice piesă standard de echipament din bucătărie, cum ar fi o mașină de spălat vase, și încape într-un spațiu cam de un metru pătrat, conectat direct la scurgere.

Până la 180 kg de deșeuri alimentare pot fi digerate într-o perioadă de 24 de ore.

În interiorul mașinii, chips-uri de plastic oferă un mediu de viață ideal pentru bacterii, care fac muncă de digestie a deșeurilor alimentare încărcate direct în aparat din zona de preparare din bucătărie.

Ian Cresswell, director de dezvoltare a afacerilor la Mechline Developments, spune: “Recomandăm clienților să folosească găleți transparente speciale pentru colectarea deșeurilor alimentare înainte de încărcare, care ajută la monitorizarea risipei.

Această referință vizuală simplă înseamnă că operatorii pot lua decizii în timp real pentru a îmbunătăți utilizarea produselor alimentare și a reduce costurile în același timp.

Warwick Hospital, de exemplu, a raportat economii de £ 8,500 pe an, după instalarea Waste 20.”

Bioremedierea poate părea o abordare nouă, dar, de fapt, bacteriile și-au putut perfecționa abordarea lor de gestionare a deșeurilor încă înainte ca omul să fi făcut primii pași. Directorul tehnic Dr. John Lear conchide: “Microbii au fost coșul de gunoi al naturii de multe milioane de ani. De-a lungul timpului aceștia au dezvoltat aceste procese și au devenit foarte eficienți. Prin combinarea acestui proces cu Waste 20, rezultă o soluție eficientă de gestionare a deșeurilor la fața locului.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here