Curățarea inteligentă nu înseamnă doar îndepărtarea mizeriei, ci și controlul surselor acesteia, preșurile de la intrare, într-o încăpere, sunt un exemplu excelent. Când vine vorba de vestiare, o abordare proactivă controlează și conține murdăria, astfel încât spațiile din restul școlii nu suferă prin asociere.

Iată câteva sfaturi pentru un proces de curățenie proactiv în vestiare:

De la curat la murdar

Este tentant să abordăm mai întâi problemele majore, însă vestiarele trebuie curățate într-o anumită ordine, începând de la cel mai puțin murdar loc, până la cel mai murdar. Organizați-vă ordinea zonelor curățate pentru a vă asigura că nu treceți niciodată peste zonele curățate anterior. Și la fel ca și acasă, curățați mai întâi zonele înalte ale camerei, apoi treceți la cele joase – acesta este un proces eficient, pentru a vă asigura că nu murdăriți din nou spațiile deja curățate. Din moment ce fiecare vestiar este diferit, trebuie acordată o atenție deosebită adaptării celor mai bune practici la forma spațiului.

Concentrați-vă pe microbi

Pentru a putea avea un proces de curățenie de calitate al vestiarelor din școli, personalul trebuie să folosească un dezinfectat foarte puternic, de spital, pentru a curăța toate punctele de atingere și podelele. Căutați dezinfectanți care lasă cât mai puține reziduuri și care să ofere, în același timp, curățenia de calitate superioară de care aveți nevoie pentru plăcile groase și alte suprafețe. Luați în considerare implementarea dezinfecției electrostatice, pentru a îmbunătăți drastic igiena în crăpături și în alte locații, precum vestiarele, care sunt greu accesibile cu anumite unelte.

Adresați problema mirosurilor

Deșeurile pe bază de proteine ​​se pot dezvolta în jurul canalelor de scurgere a podelei sau pe alte suprafețe, contribuind la amestecul infam de mirosuri corporale pentru care sunt cunoscute vestiarele. Completați ciclul de curățare cu o aplicare periodică a substanțelor chimice pe bază de enzime pentru a descompune aceste proteine, ​​înainte ca ele să poată dezvolta mirosuri persistente.

Testați apa

Dacă apa folosită în vestiar este “apă dură”, aceasta va face ca unele soluții de curățare să nu fie eficiente. Concentrațiile ridicate de calciu, fier și magneziu pot necesita soluții diferite pentru a obține o curățare profundă și eficientă.

Țineți pasul cu elevii

Vestiarele sunt zone intens traficate în instituțiile educaționale. În cazul în care procesul de curățenie nu se ridică la frecvența utilizării, acest lucru are un impact negativ asupra elevilor care ajung să folosească vestiarul într-un stadiu târziu al ciclului de curățenie. De asemenea, un ciclu de curățenie necorespunzător crește cantitatea de mizerie și particule răspândite din vestiar în restul școlii. Eficiența în procesul de curățare a vestiarelor poate fi atinsă acordând o atenție deosebită asupra programului de funcționare și printr-o pregătire riguroasă a personalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here