Un studiu realizat în colaborare de către firma de proiectare și arhitectură Gensler și British Council of Office (BCO) privind creșterea spațiului de lucru flexibil în sectorul corporativ din Marea Britanie a scos la iveală valoarea spațiilor de coworking în anumite circumstanțe.

 

Totuși, cercetarea a mai evidențiat și faptul că 40% din utilizatorii spațiilor de tip coworking ar prefera să lucreze într-un birou convențional, punând astfel întrebări cu privire la viabilitatea soluțiilor spațiale flexibile așa cum sunt ele utilizate în prezent.

 

Principalele concluzii ale studiului includ:

 

-40% dintre utilizatorii de spații flexibile ar lucra mai degrabă într-o configurație tradițională de birou;

-Ratele de satisfacție pentru caracteristicile spațiale și de servicii au fost mai mici cu 12% în Londra, comparativ cu alte orașe regionale din Marea Britanie;

-Doar 29% dintre respondenți au fost de acord sau au convenit cu tărie că locul de muncă flexibil le-a sporit eficiența în cazul sarcinilor în care aveau nevoie de concentrare, în timp ce 38% nu au fost de acord;

-69% dintre respondenți au convenit sau au convenit cu tărie că locul de muncă i-a ajutat să colaboreze mai bine;

-57% dintre utilizatorii spațiilor de lucru flexibile au declarat că sunt mai fericiți la locul de muncă.

 

Deși viitorul industriei de coworking este explorat din ce în ce mai mult ca parte a cercetărilor academice și a industriei, a existat o limitare asupra ceea ce înseamnă pentru ocupanții de mari dimensiuni ai clădirilor. Raportul ”Rise of Flexible Workspace in the Corporate Sector” din 2019 își propune să abordeze chiar această problemă, prin identificarea avantajelor, dar și a barierelor cauzate de utilizarea spațiului de lucru flexibil în companiile de mari dimensiuni.

 

Industria de coworking a evoluat de la a fi ”tărâmul” preferat al freelancerilor și start-up-urilor, ajungând acum să facă parte din arena corporativă. Așa cum s-a descoperit în sondajul Workplace Survey 2019, realizat de către Gensler Research Institute 14% dintre respondenții care lucrează pentru companii de 100 sau mai mulți angajați au raportat că au folosit spațiul de coworking pentru a-și desfășura sarcinile săptămânale tipice. Datele Gensler au confirmat că accesul la spațiul de coworking se corelează în mod direct cu eficiența și experiența atunci când este oferit ca și o altă alternativă pentru locul de muncă, dar nu este un înlocuitor pentru biroul principal.

 

Pentru a atrage și păstra talentul de top și pentru a optimiza performanța angajaților la locul de muncă, raportul din SUA i-a sfătuit angajatori să utilizeze strategia coworking ca parte a unei experiențe îmbunătățite la locul de muncă. Atunci când companiile mari le oferă angajaților opțiunea de a utiliza un spațiu de coworking, acesta este asociat cu o experiență de muncă mai bună și cu performanțe superioare, dar își pierde strălucirea dacă este utilizat mai mult de o zi pe săptămână, potrivit raportului american.

 

Cea mai recentă – și din ce în ce mai dominantă – revoluție în domeniul spațiilor de coworking a dus la o creștere tot mai mare a numărului de angajați din corporații care preferă să se îndepărtează de spațiul lor principal de birou și să utilizeze spațiile flexibile, depășind ca și număr freelancerii. În 2018, ocupanții corporate au constituit un sfert din membri și au generat un sfert din veniturile platformei WeWork la nivel global.

 

Cu toate acestea, evoluțiile recente ale platformei WeWork vor avea un efect negativ asupra modului de avansare a modelului de coworking, arată raportul raportului britanic. Mai ales în genul lui Knotel, al cărui model de business este orientat în întregime către marile corporații.

 

În ciuda acestei tendințe în creștere, aproximativ 40% dintre utilizatorii de spații flexibile ar prefera să lucreze de la un birou convențional. Comparația preferințelor pentru spațiul tradițional versus cel flexibil în sectoarele industriei arată că 46% dintre cei care activează în serviciile de consultanță ar prefera să revină la un layout tradițional, comparativ cu 37% din serviciile financiare.

 

Utilizatorii corporate: Viitorul coworking-ului

 

Corporațiile multinaționale din Marea Britanie se află în prezent în diferite etape de adoptarea a spațiului de lucru flexibil. Societățile mai mature care adoptă spații flexibile au combinat mai multe abordări care le permit să colecteze feedback cu privire la experiența utilizatorilor, pentru a înțelege mai bine tipul de setări spațiale și aranjamente flexibile de lucru care determină productivitatea angajaților și le îmbogățesc experiența.

 

Deși inițial au fost favorizate rezervările individuale ale spațiilor de coworking sau ocuparea spațiului la cerere pentru un proiect specific, marile corporații din UK văd acum din ce în ce mai mult avantajele acestui tip de spații, fie că își dezvoltă propria lor zonă de coworking în portofoliul imobiliar, fie închiriază o zonă privată într-un spațiu comun al clădirii. Spațiile de colaborare au fost evaluate ca fiind cele mai importante trei caracteristici spațiale ale locului de muncă, potrivit sondajului realizat pentru acest studiu.

 

Raportul a subliniat că modelul individual de apartenență este, în general, pus în aplicare ca o abordare „rapidă”, o serie de mari companii adoptând acest model ca supliment sau chiar înlocuitor pentru „spațiile swing” – care au scopul de a acomoda activități în orele de vârf în care cererea este foarte ridicată, spații pe care le-au deținut în mod tradițional în propriile portofolii imobiliare.

 

Cercetarea a fost realizată pe baza răspunsurilor primite de la 540 de utilizatori corporativi ai spațiilor de lucru flexibile din industriile serviciilor financiare (38%), imobiliare (36%) și de consultanță (21%), printre altele. Printre companiile participante la studiu se numără British Land, GSK, RBS, WeWork, Microsoft, Vodafone, HSBC și Verizon.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here