Compania de sisteme inteligente de control al accesului Smarter Security, Patriot One Technologies, dezvoltator al platformei de detectare a amenințărilor multisenzor PATSCAN, și ReconaSense, o companie de informații de securitate fizică și control de acces de ultimă generație, tocmai au anunțat o soluție integrată pentru detectarea armelor ascunse și blocarea automată a căilor de acces, destinată să detecteze și să descurajeze potențialele atacuri și să salveze mai multe vieți. Soluția a fost demonstrată în cadrul Conferinței anuale a și expoziției International Association of Chief of Police (IACP), care a avut loc săptămâna trecută, la Chicago.

Statisticile FBI publicate în aprilie 2019 au arată că 27 de atacuri armate ce au avut loc în 2018 au fost incidente de de tip ”active shooter”, iar în 2019 au fost semnalate cel puțin 21 de atacuri armate în masă, până la data de 1 octombrie. Răspunsurile la aceste amenințări au inclus agenți de securitate înarmați, profesori înarmați, intrări în școli închise cu lacătul, detectoare de metale, sisteme cu raze X pentru controlul genților și sisteme de alertă în masă. Cu toate acestea, capacitatea de a detecta și întârzia progresul atacatorilor într-o clădire înainte ca aceștia să își folosească arma sau să rănească pe cineva rămâne evazivă, spun companiile.

Integrarea tehnologiilor de turnichete Fastlane, ale celor de la Smarter Security, și a tehnologiei Door Detectives, dotate cu platforma Patriot One PATSCAN utilizează tehnologia inteligentă artificială (AI) pentru a rezolva această problemă. Integrarea perfectă cu senzorii ReconaSense grăbește timpii de răspuns și ajută la reducerea rapidă a riscurilor.

Platforma PATSCAN și componentele senzorului său pot fi pornite pe ascuns pentru a detecta amenințările vizibile, precum și armele ascunse asupra corpului sau într-un rucsac. Odată detectate, personalul de securitate de la fața locului este notificat instantaneu prin telefon, tabletă sau desktop, astfel încât acesta să poată răspunde rapid și eficient la situație.

Totuși, integrarea soluției cu Smarter Security și ReconaSense necesită încă un pas în plus, explică companiile. Odată ce platforma PATSCAN detectează o amenințare, turnichetele optice Fastlane și sistemele Door Detectives pot fi blocate pentru a împiedica accesul unui potențial atacator sau pentru a-l reține într-o anumită zonă. Soluția integrată poate capta detalii cheie despre locație și individ, oferind de asemenea imagini video în timp real, care sunt transmise direct personalului de securitate și serviciilor de urgență.

Potrivit conducerii companiei Smarter Security, echipele de securitate continuă să se confruntă cu problema implementării sistemelor automatizate de detecție a atacurilor iminente, fără a declanșa alarmele la fiecare laptop, smartphone și sticlă de apă metalică care trece de ușă. Această colaborare oferă o soluție puternică, bazată pe AI, spune compania, pentru detectarea activă a amenințărilor și blocarea automată, care funcționează în orice spațiu, reduce numărul alarmelor false și continuă să învețe și să se adapteze la situații în timp real.

Turnichetele de înaltă securitate ale celor de la Smarter Security au bariere din sticlă de până la șase metri înălțime, care au o grosime de peste o jumătate de centimetru, sunt temperate și laminate pentru o rezistență suplimentară și au balamale din oțel pe întreaga lor lungime, pentru a le susține. Soluția combină, de asemenea, o frână de blocare dințată pentru a face extrem de dificilă traversarea acestei prime linii de apărare.

Cum funcționează:

În momentul în care este detectată o armă ascunsă aflată în posesia unui pieton, sistemul blochează imediat benzi specifice de turnichete Fastlane și ușile cu acces controlat, protejate de către Door Detectives sau de un alt sistem integrat de control al accesului fizic.
Clienții determină dacă doresc ca doar anumite benzi sau toate benzile să fie blocate până la remedierea situației.
Odată remediate, turnichetele Fastlane și ușile se deblochează, reluând fluxul normal de trafic.

Beneficii:

-Siguranță suplimentară datorită detecției de arme cu o acuratețe extremă.
-Asigură un flux pietonal eficient și elimină cozile redundante cu ajutorul turnichetelor optice inteligente.
-Răspuns rapid la amenințări, prin opțiunea de blocare instantanee.

Showcase în New York

În urma conferinței IACP, soluția integrată va fi prezentată la demonstrația din cadrul Smartroom Security Showroom de pe Fifth Avenue din New York.

Smarter Security, din Austin, Texas, comercializează încă din 1992 turnichetele sale optice inteligente Fastlane, despre care compania spune că protejează peste jumătate din organizațiile incluse în Fortune 100, dar și alte mii de lobby-uri comerciale și guvernamentale de pe șase continente, inclusiv multe dintre cele mai iconice clădiri din lume.

Patriot One oferă soluții inovatoare de detectare a amenințărilor și de combatere a terorismului pentru comunități mai sigure. Platforma de detectare a amenințărilor cu multi-senzori PATSCAN oferă o rețea de tehnologii cu senzori avansați, cu un puternic software de generație următoare AI / machine learning. Rețeaua poate fi activată pe ascuns, de la perimetrul îndepărtat până la interioare, în mai multe instalațiile au restricții privind armele. Platforma PATSCAN identifică și raportează amenințările oriunde este necesar; în parcare, în proximitatea clădirilor, în zona căilor de intrare pentru angajați și cele publice, chiar până și în interiorul facilităților. Fiecare soluție din Platforma PATSCAN identifică arme, amenințări sau perturbări, pentru a oferi un răspuns imediat din partea echipelor de securitate.

ReconaSense ajută la protejarea oamenilor, a bunurilor, a clădirilor și a orașelor, cu ajutorul controlului de acces de generație următoare și al platformei convergente de securitate fizică. Utilizând tehnologiile AI, ReconaSense identifică și atenuează amenințările și atacurile potențiale înainte ca acestea să se întâmple, oferind echipelor de securitate capacitatea de a depăși gestionarea datelor și alertelor individuale, pentru a obține o conștientizare situațională adevărată și pentru a le oferi capacități de răspuns rapid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here