Millennialii (persoanele născute între anii 1981 și 1996, conform celor de la Pew Research) vor ocupa în curând majoritatea pozițiilor din domeniul gestionării proprietăților și facilităților, în timp ce oamenii din generația Baby Boomers continuă să se pensioneze. Însă, cu toate acestea, mulți angajatori nu au încă nicio idee cum să atragă și să țină în companii tinerii profesioniști.

Un panou din cadrul conferinței și expoziției anuale BOMA International Conference & Expo, “Attract and Retain Talent: Hear Directly from Emerging Professionals”, va aborda problema cu ajutorul unor sugestii de recrutare a angajaților din generația Millennial și sfaturi de dezvoltare la locul de muncă.

Iată care sunt 5 dintre cele mai comune cerințe ale Millennialilor la locul de muncă:

  • Flexibilitate

Pentru tinerii millenniali, flexibilitatea la locul de muncă ar putea duce la modificarea orarului de lucru – de exemplu, posibilitatea de a merge la o programare la medic în mijlocul zilei, putând apoi să se logheze de acasă, mai târziu, pentru a termina ceea ce aveau de lucru. De asemenea, aceștia apreciază capacitatea de a lucra de la distanță ori de câte ori au nevoie, nu doar în situații de urgență.

  • Beneficii

Ca orice potențial angajat, millennialii analizează pachetele de beneficii atunci când evaluează posibilii angajatori. Asigurarea medicală, un pachet bun de pensie, concediul plătit și concediul parental pentru mame și tați contribuie la atragerea angajaților din această generație.

De asemenea, o creșă la locul de muncă, sau serviciile de îngrijire la domiciliu, pot fi opțiuni foarte atractive – părinții iubind aceste beneficii deoarece nu mai trebuie să facă o oprire suplimentară în drumul spre serviciu, pentru a-și lăsa copii.

  • Oportunități de creștere

Millennialii caută mereu oportunități de creștere și avansare în funcție – cu alte cuvinte, își doresc o carieră, nu doar o slujbă. Angajații experimentați care sunt dispuși să îi îndrume pe noii recruți sunt o resursă valoroasă pentru creșterea carierei.

De asemenea, un alt lucru esențial pentru toți angajații este compensarea, fie că este vorba de un program de bonus structurat, fie de o creștere a salariului pe baza performanței.

  • Cultura companiei

Un mediu de lucru pozitiv este crucial pentru tinerii angajați. Millennialii apreciază, de asemenea, transparența și oportunitatea de a colabora la locul de muncă, spun experții.

  • Încredere și sprijin

Millennialii doresc să se simtă apreciați pentru contribuțiile lor la locul de muncă. Un mediu de lucru favorabil în care au oportunități de a-și dovedi capacitățile reprezintă o perspectivă atractivă pentru angajații millenniali.

Promovarea relațiilor dintre generații

Managerii de proprietăți cu experiență, care activează în domeniu de multă vreme, îi pot ajuta pe tinerii angajați să reușească în industrie, prin îndrumarea lor sau, pur și simplu, prin disponibilitatea lor de a le răspunde la întrebări.

Angajații cu experiență ar putea, de exemplu, să își programeze, o dată pe lună, o întâlnire la ceai sau la prânz cu tinerii din companie, pentru a sta la discuții, arătându-le că sunt deschiși la colaborare. De asemenea, ar trebui să le ofere și oportunități millennialilor să dovedească ce pot.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here