Într-o primă serie de sondaje online realizate de furnizorii de spațiu de lucru flexibil și coworking din întreaga lume, Workthere, s-a constatat că 26% dintre respondenți sunt optimiști în ceea ce privește perspectivele sectorului de coworking în următoarele trei luni, în timp ce 62% simt la fel abia în următoarele 12 luni. Compania din Marea Britanie, specializată în servicii de spații de lucru flexibile, a constatat, de asemenea, că furnizorii din America de Nord sunt cei mai optimiști, urmați de cei din Europa și apoi de Asia.

Studiul Flexible Office Provider Sentiment Survey al celor de la Workthere a adunat peste 101 răspunsuri de la o serie de furnizori din 11 țări din întreaga lume pentru a înțelege poziția lor și a planului de a merge mai departe, precum și sentimentul lor în ceea ce privește imaginea pe termen scurt și lung pentru domeniul birourilor flexibile. Participanții la studiu au birouri situate în Canada, Franța, Germania, Hong Kong, Irlanda, Singapore, Spania, Olanda, Regatul Unit, Statele Unite și Vietnam.

Alte constatări cheie din sondaj includ faptul că ocuparea spațiului de coworking înainte de pandemia COVID-19 a fost în medie de 83% la nivel global și este de așteptat să coboare la 71% până la sfârșitul lunii mai. Interesul pentru acest tip de spații se situează la 20% din nivelurile normale la nivel global, în Asia observându-se un procent mai mare, de 27%, de clienți care nu își reînnoiesc contractele, comparativ cu 13% în Europa și 12% în America de Nord.

Cu toate acestea, în mod interesant, Asia a înregistrat până în aprilie un nivel mai ridicat de interes, 33% din nivelurile normale, față de 16% și, respectiv, 19% în Europa și America de Nord.

Sondajul a arătat, de asemenea, că 33% dintre membri la nivel mondial au solicitat o formă de scutire de chiriei, iar acest număr este consistent în toate regiunile. Cea mai comună formă de scutire acordată de furnizori membrilor include:

-Amânarea chiriei pentru o lună și prelungirea acordurilor de licență;
-Permisiunea membrilor de a-și reduce dimensiunea spațiului;
-O reducere de 20 până la 50% a chiriei pentru o lună.

Workthere intenționează să execute acest sondaj lunar pentru a ajuta la urmărirea stărilor și a statisticilor cheie despre piața de birouri flexibile și coworking. Nu este de negat faptul că acesta este un moment dificil pentru industria spațiilor de lucru flexibile, însă compania este de părere că viitorul va fi mai senin în curând. Flexibilitatea în ceea ce privește costurile și, în special, spațiul de birouri va fi evaluată și mai mult de acum înainte, iar industria de coworking se află pe prima poziție pentru a profita de această tendință.

Rezultatele Flexible Office Provider Sentiment Survey realizat de Workthere sunt disponibile pentru a fi vizualizate sub formă de tabel pe site-ul web al grupului, împărțit în rezultate globale din Marea Britanie și Europa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here