Dispozitivul UV care sanitizează balustradele scărilor rulante

Dispozitivul UV care sanitizează balustradele scărilor rulante în timp ce sunt folosite, poate fi folosit ca metodă împotriva răspândirii COVID-19 în această perioadă. 

Unul din dispozitivele de igienizare a scărilor rulante, introdus pe piață în 2017, de către LG Innotek și ClearWin, care folosește ca și metodă iradierea germicidă ultravioletă (UVGI) este capabil să dezinfecteze și să elimine 99.99% din bacteriile și germenii aflați pe balustrada unei scări rulante. Acest dispozitiv revine în atenția managerilor de facilități, reprezentând o soluție bună de luptă împotriva răspândirii virușilor, iar în acest fel balustradele scărilor rulante folosite zilnic să fie mult mai igienice.

Conform LG Innotek și ClearWin, pe măsură ce balustradele se mișcă cu ajutorul scării rulante, acestea sunt expuse luminii UV din interiorul dispozitivului, distrugând în acest fel bacteriile și microbii existenți pe aceste suprafețe, totodată produsul blochează răspândirea oricărei surse de infecție prin distrugerea completă a ADN-ului germenilor, prin intermediul luminii UV, având o lungime de undă de 278 nanometri. Sterilizatorul este așezat chiar la baza balustradei, înainte ca utilizatorii scării să se oprească, asigurând ca suprafețele expuse sunt încă relativ dezinfectate atunci când partea exterioară este atinsă cu mâna.

Dispozitivul UV care sanitizează balustradele scărilor, pornește automat atunci când scara rulantă este pusă în funcțiune, bazându-se pe puterea de mișcare generată de motorul scării, dispozitivul având capacitatea de a genera suficientă energie de alimentare a lămpii, fiind în acest fel independent de o sursă suplimentară de energie. Lampa de sterilizare are o durată de viață de peste 10.000 de ore de funcționare, conform producătorului.

Sistemele UVGI sunt cunoscute ca cel mai adesea folosite pentru a dezinfecta aerul dintr-o încăpere, însă în ziua de azi, tehnologia UVGI primește interes de aplicare în numeroase dispozitive care ajută la eliminarea și răspândirea de viruși, cum ar fi noile boli infecțioase, tulpinile de gripă pandemică și amenințarea continuă cu bioterorism. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here