Gheața, zăpada, umezeala, noroiul și apa provenită din topirea gheții pot provoca ravagii pe podelele clădirilor. Dacă administratorii instalațiilor nu sunt pregătiți, aceste amenințări pot deteriora podelele – care se pot dovedi a fi destul de costisitoare.

Din fericire, există mai multe lucruri pe care managerii le pot face pentru a preveni acest lucru, susțin cei de la Secure Clean, o companie de servicii de curățenie care se ocupă de numeroase clădiri din statul Illinois.

Pentru a evita cât mai mult problemele de pardoseală cauzate de vremea de iarnă, specialiștii sugerează următoarele:

Realizați finisaje ale podelei

Mulți manageri consideră că scopul unor finisaje de podea este să îi dea acesteia un aspect strălucitor. Totuși, deși va face podeaua să strălucească, scopul principal al lucrărilor de finisare a podelei este de a o proteja..

Montați covorașe la intrările clădirii

Covorașele de înaltă calitate trebuie instalate la toate intrările din clădire, iar lungimea acestora este destul de importantă. Specialiștii recomandă instalarea de covoare cu dimensiuni de cel puțin 4,5 – 6 metri în punctele cheie ale clădirii. De asemenea, un avantaj suplimentar este că aceste covoare pot reduce și costurile de curățenie.

Având în vedere acești pași, cele mai eficiente moduri prin care vă puteți proteja podelele clădirilor o reprezintă întreținerile eficiente și adecvate. Astfel, cei de la Clean Secure recomandă următoarele tipuri de operațiuni de mentenanță:

Întreținerea de rutină

Angajații departamentului de curățenie ar trebui să își extindă sarcinile de curățare a podelelor în perioada lunilor de iarnă. Astfel, podelele din zona holurilor și a lobby-ului de câte două trei ori pe zi ar putea fi necesară.

Întreținere provizorie

Un proces de curățenie mai amănunțit ar putea necesita utilizarea echipamentelor automate de curățare a podelelor, care sunt capabile să îndepărteze reziduurile și solul care ar putea distruge finisajul podelelor de fiecare dată când cineva pășește pe ele.

Restaurare

Acest proces presupune eliminarea completă a tuturor finisajelor de podea, spălarea podelei și apoi aplicarea a trei sau mai multe straturi subțiri de finisaj de podea.

Dacă toate aceste etape menționate în articol au fost implementate, este posibil să puteți amâna ciclurile de refinisare zilnică a podelelor pe parcursul lunilor de iarnă, explică specialiștii din domeniu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here