Puține situații cu care vă puteți confrunta în băile publice sunt mai traumatizante decât atunci când observați că nu mai este hârtie igienică după ce v-ați așezat deja. Pentru a reduce aceste situații care pot provoca anxietate, Charmin a dezvoltat un robot care livrează hârtie igienică chiar la toaletă.

”Rollbot” vă va aduce role de hârtie igienică printr-o simplă comandă realizată de pe smartphone. În linie cu strategia de marketing, dispozitivul are dimensiuni destul de mici, are două roți, formă de octogon și vine cu imaginea unui ursuleț imprimată pe ”față”.

Momentan nu se cunoaște modul în care robotul, prezentat recent la CES 2020 din Las Vegas, va ridica rolele de hârtie igienică sau cum va fi capabil să deschidă o ușă închisă, pentru a face livrarea.

În plus față de Rollbot, compania Charmin a prezentat și un senzor care va avertiza persoanele dacă toaleta în care urmează să intre prezintă mirosuri neplăcute. Senzorul este capabil de acest lucru prin monitorizarea cantităților de dioxid de carbon și sulfat de hidrogen prezente în aerul din încăpere.

Nu în ultimul rând, compania a prezentat și o toaletă portabilă dotată cu un headset VR de la Oculus, astfel încât ocupanții să nu piardă evenimentul la care sunt prezenți (precum un concert sau un meci) nici măcar în momentele în care se ușurează.

Cu toate că nu multe idei au fost atât de avangardiste ca și cele ale companiei Charmin, câteva companii au prezentat la CES o serie de tehnologii și concepte smart ce pot fi utilizate în toalete. De exemplu, Kohler a dezvoltat o toaletă care își schimbă culoarea, este dotată cu Amazon Alexa și are capacul încălzit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here