Securitatea este absența pericolului sau lipsa expunerii la pericol.

Măsurile de securitate protejează oamenii și bunurile, precum și informațiile securizate (secrete comerciale și informații individuale private, cum ar fi dosarele medicale și numerele de securitate socială).

Obiectivele securității sunt de a identifica, descuraja, detecta, observa, raporta și răspunde la condițiile care prezintă o amenințare la adresa oamenilor și a bunurilor.

Securitatea eficientă a clădirilor este o combinație de caracteristici de design, cum ar fi bariere fizice și sisteme electronice și a strategiilor de personal care sunt integrate într-un program bine definit.

Procedurile de securitate ar trebui să anticipeze potențialele probleme și vulnerabilități și să prezinte răspunsuri detaliate, planificate.

Securitatea clădirilor

Securitatea clădirilor este o provocare. Trebuie sa existe un echilibru între securitate și necesitatea de a fi deschis publicului.

Trebuie menținute relații favorabile cu clienții și angajații, precum și cu conducerea superioară, care poate vizualiza securitatea suplimentară ca pe un inconvenient scump.

Astăzi, 90 la suta din clădirile de birouri din Statele Unite funcționează ca și “clădiri deschise” în timpul orelor normale de lucru, fără control de acces. (Rețineți că World Trade Center a fost o “clădire închisă” cu proceduri de control al accesului în diferite puncte.)

Fie că o clădire e închisă sau cu acces liber, există mai multe zone din fiecare clădire, care necesită măsuri adecvate de securitate:

Ferestrele

Ferestrele din sticlă pot fi armate cu bare metalice pe exterior pentru a îmbunătăți bariera fizică.

Alarmele pentru ferestre sunt adesea folosite pentru a preveni intrarea prin efracție.

Gurile de ventilație

Multe clădiri sunt deosebit de vulnerabile la atacuri chimice și biologice, datorită ușurinței relative a accesului la sistemele de construcții prin gurile de aerisire.

Din acest motiv, se recomandă a fi puse grătare de admisie a aerului proaspăt și asigurate împotriva unui acces facil.

Ușile

Intrușii de multe ori au acces la o structură prin atacarea ușilor.

Cu suficient timp, un intrus poate avea acces în practic orice clădire.

Ar trebui avute în vedere proceduri speciale la montarea ușilor pentru a se asigura că ușa sau cadrul acesteia nu pot fi îndepărtate cu ușurință de către un intrus.

O evoluție recentă este ușa de panică. Această ușă de ieșire necesită ca o persoană care vrea să iasă să țină mânerul apăsat timp de 15 secunde înainte ca dispozitivul de blocare să fie eliberat și să deschidă ușa.

Acest lucru poate oferi un nivel îmbunătățit de securitate.

Sisteme de închidere și chei

Broaștele sunt una dintre cele mai ieftine investiții de securitate.

Cu toate acestea nu garantează împotriva intrării; încuietorile sunt un alt dispozitiv care poate spori protecția împotriva intruziunilor ilegale.

Important este faptul că încuietorile impun un timp de întârziere în obținerea accesului, care lucrează în tandem cu alte măsuri de securitate și permit sistemului să răspundă amenințării.

Iluminatul

O iluminare bună este folosită pentru design, siguranță și securitate în timpul și, mai ales după orele de lucru.

Una dintre cele mai bune descurajări ale infracționalității este un iluminat eficient.

Un intrus nu vrea să fie pe scenă. De aceea iluminatul oferă un factor de descurajare psihologic.

Iluminarea în urma detectării mișcării și a căldurii sunt bune exemple de iluminare de protecție.

Iluminatul de protecție:

– acționează ca un factor de descurajare psihologic

– descurajează accesul neautorizat

– face aproape sigură detectarea intrusului

– este de încredere în toate condițiile

– este ușor de întreținut cu un service programat

Proceduri de securitate

Un manual adecvat al SOP (proceduri standard de operare) ar trebui să fie elaborat pentru a fi utilizat de personalul de securitate și alte categorii.

Securitatea pentru o companie poate fi dificil de realizat, și ca o consecință multor clădiri le lipsesc chiar și măsuri de bază de protecție împotriva agresiunii.

Cu toate acestea, securitatea este la fel de importantă pentru buna funcționare a unei proprietăți ca și alte operațiuni zilnice.

În calitate de manager al clădirilor și de proprietăți, este esențial să facem efortul de a proteja întreprinderile împotriva posibilelor amenințări și să fim pregătiți pentru a răspunde la tentativele de infracțiuni într-un mod adecvat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here