O fabrică din Portland, Oregon, care utilizează produse chimice pentru a recicla plasticul, ar putea da peste cap întreaga industrie de reciclare, potrivit specialiștilor din domeniu.

Mai exact, procesul de reciclare chimică presupune descompunerea plasticului la un nivel molecular. Mai apoi, acesta este transformat în pelete utilizabile.

În cadrul fabricii Agilyx, aproape întregul material plastic pe care îl procesează poate fi refolosit de nenumărate ori. De asemenea, de curând, compania a început și prelucrarea polistirenului.

În prezent, un procent de aproximativ 91% din plasticul aruncat în tomberoanele și ghenele de reciclare nu poate fi reciclat, spun specialiști. Orice obiect reciclabil murdar sau contaminat cu alimente este, de obicei trimis, la un depozit de deșeuri.

Totuși, producătorii de plastic încep și ei să abordeze această problemă. De exemplu, gigantul Coca-Cola, care a declarat că produce 3 milioane de tone de plastic în fiecare an, intenționează să utilizeze, până în 2030, ambalaje realizate în proporție de cel puțin 50% materiale reciclate, folosind în parte reciclarea chimică.

Fundația Coca Cola a mai anunțat recent și că oferă aproximativ 4,15 milioane de dolari companiei Recycling Partnership, un grup național nonprofit care utilizează fonduri corporative pentru a contribui la dezvoltarea infrastructurii de reciclare. Parteneriatul folosește aceste fonduri pentru a contribui la îmbunătățirea procedeelor de reciclare.

Eforturile vor începe în orașul Atlanta, din statul american Georgia, cu o campanie de tip „feet on the street”, care îi trimite pe funcționarii publici și pe angajații temporari pentru a verifica toate containerele de reciclare de pe străzi, pentru a vedea dacă acestea conțin obiecte contaminate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here