Răspândirea foarte rapidă a bolii COVID-19, cauzată de noul coronavirus, a dus la închiderea multor facilități din toată lumea. Totuși, este important să rețineți că, dacă vă rămâne clădirea fără ocupanți sau doar cu un personal limitat pentru securitate, ar trebui să vă asigurați că aveți un sistem protecție automat în vigoare și că protocoalele de răspuns se potrivesc cu gradul de ocupare schimbat. De exemplu, în mod normal ați putea stabili ca personalul de întreținere a instalației să monitorizeze alarma de incendiu și sistemele automate de stropire, însă ce faceți când acesta nu este prezent?

În continuare vă redăm zece pași ce ar trebui urmați pentru a vă asigura că sistemele dumneavoastră sunt operaționale atât pentru detectarea și suprimarea unui incendiu, cât și pentru a evita blocarea automată a sistemului de aspersoare și inundațiile cauzate de aceste probleme:

1. Verificați funcționarea corectă a compresoarelor de aer din sistemul uscat.

2. Asigurați-vă că toate robinetele care ar trebui să fie în mod normal în poziția deschis, chiar sunt deschise.

3. Umpleți rezervoarele de combustibil diesel care alimentează echipamente de generare de urgență (și pompe de incendiu).

4. Confirmați că sistemul de alarmă de incendiu nu prezintă probleme și se raportează în mod corespunzător la stația de monitorizare de la distanță (acolo unde este prevăzută).

5. Asigurați-vă că sunt monitorizate îndeaproape problemele / condițiile de supraveghere raportate de stația de supraveghere a proprietarului clădirii, iar personalul corespunzător este trimis în funcție caz. Multe clădiri se bazează pe personalul tehnic intern pentru mentenanța sistemelor de alarmă împotriva incendiilor, personal care nu va fi la fața locului în timpul închiderii instalației.

6. În cazul în care sistemele de alarmă de incendiu existente nu au condiții de supraveghere / probleme monitorizate constant, luați în considerare furnizarea de mijloace de supraveghere temporară de la distanță. (Nu trebuie să fie o stație de supraveghere listată cu UL și este posibil să profitați de software-ul pentru remote client disponibil în prezent de la mulți producători de alarme de incendiu).

Verificați dacă sistemul de alarmă de incendiu trimite un semnal de supraveghere care indică o problemă cu sistemul automat de stropire, astfel încât cineva să poată răspundă pentru a se asigura că situația este rezolvată. În plus, o problemă a sistemului de alarmă de incendiu ar putea indica o pierdere de curent în clădire. Dacă aveți un sistem automat de stropire cu țevi uscaet, acesta se poate încărca din cauza compresorului care nu mai are putere. Rezultatul ar putea fi o conductă înghețată, de unde ar rezulta o inundație. Același rezultat va avea loc dacă facility managerii dorește să oprească alimentarea clădirii pentru a economisi costurile cu energia electrică.

7. Administratorii instalațiilor ar trebui să știe care sunt unitățile / zonele HVAC pe care intenționează să le alimenteze (dacă există) și impacturile potențiale asupra dispozitivelor adresabile și sistemelor de aspersoare, dacă temperatura ar putea scădea sub domeniul operațional al unui dispozitiv adresabil sau ar scădea suficient de mult încât să înghețe un sistem de stropire cu conducte umede.

8. Nu opriți sistemul de alimentare care deservește compresoarele de aer, generatoarele de azot sau alte echipamente de protecție împotriva incendiilor.

9. Monitorizați temperatura în toate zonele în care există componente de control a alarmei de incendiu (surse de alimentare, panouri de alarmă etc.) și în toate zonele în care apa intră în clădire pentru a alimenta sistemele de protecție împotriva incendiilor. Asigurați-vă că monitoarele de temperatură trimit semnalele adecvate către stația de supraveghere de la distanță și asigurați-vă că personalul de întreținere înțelege importanța de a răspunde imediat pentru a corecta condițiile de temperatură scăzută.

10. În cele din urmă, profitați de clădirile sau zonele clădiri care au rămas neocupate pentru a efectua orice activități de întreținere sau reparații, care altfel ar fi dificil de executat din cauza ocupării sau funcționării de rutină a facilității. De asemenea, perioada în care clădirile sunt goale poate fi un moment bun pentru efectuarea testărilor trimestriale, semestriale sau anuale ale sistemelor de protecție împotriva incendiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here