Adesea mai puțin costisitori și mai ușor de instalat, pereții tip fereastră oferă diverse stiluri de ventilație și pot facilita o transmisie îmbunătățită a sunetului între etaje.

O alternativă de design la sistemele convenționale de pereți cortină, pereții fereastră sunt o opțiune atractivă. Pentru a satisface cerințele pieței pentru estetică, ventilație, flexibilitate, costuri și viteză, pereții fereastră pot oferi caracteristici unice de design. De exemplu, pereții fereastră oferă diverse stiluri de ventilație, cum ar fi geamurile rabatabile ”casement” sau ferestrele și ușile glisante.

Structura tipică a unui perete fereastră este format din 80 – 90 la sută ferestre fixe. În general sunt utilizate geamuri vitrate uscat din fabrică, iar de obicei acestea sunt de dimensiuni foarte mari. Ele se extind de la podea până în tavan și par a fi un sistem continuu, înfășurându-se în jurul fiecărui etaj. Deoarece pereții fereastră sunt compartimentați între etaje, transmisia sunetului în clădire este mult redusă.

Economiile de costuri și eficiența timpului sunt două dintre cele mai mari avantaje atunci când utilizați pereții de tip fereastră. În mod tradițional, aceste unități sunt fabricate și vitrate în afara amplasamentului. Astfel, se elimină lucrările de cotnrucție care consumă foarte mult timp și necesitate vitrării la fața locului, proces des întâlnit în cazul pereților de tip cortină. Cel mai mare avantaj al pereților fereastră este eficiența costurilor, ei fiind considerați drept o alternativă ”budget-friendly” a pereților cortină.

De asemenea, pereții tip fereastră se descurcă bine și când vine vorba de infiltrația aerului și rezistența la apă, într-un mod similar cu pereții cortina, motiv pentru care popularitatea lor în Statele Unite continuă să crească.

Este esențial să aveți o înțelegere fermă asupra diferenței dintre pereții cortină, vitrine și pereții tip fereastră, precum și să determinați când este cel mai util să fie folosit fiecare dintre sisteme. Acest lucru vă va permite să alegeți produsul care să răspundă cel mai bine nevoilor proiectului dumneavoastră.

Designul și materialele utilizate influențează cantitatea de energie pierdută sau reținută de fiecare tip de sistem. Obiectivul general de proiectare al clădirii ar trebui să țină seama de amplasarea ferestrelor și ușilor, precum și de dimensiunea și locația acestora. Dacă proiectul este executat bine, acest lucru ar putea reduce în cele din urmă costurile cu energia. Deciziile privind montarea ferestrelor sau a sistemelor de pereți corespunzătoare pot fi mai complicate, deoarece eficiența energetică a clădirii este afectată de designul acesteia.

Selectarea unui contractant care să se ocupe de toate lucrările exterioare ale construcției va asigura o mai bună coordonare între diferitele elemente ale unui proiect. Dacă utilizați diferiți contractori pentru anumite zone ale clădirii, poate fi mai dificil să țineți evidența controlului calității. Însă, apelând la un contractor complet, acesta are control deplin asupra programului desfășurării lucrărilor și a calității. Acest lucru poate genera în cele din urmă economii de costuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here