Noile declarații privind produsele ecologice de la Tork dezvăluie care este impactul asupra mediului al șervețelor de hârtie compostabile.

Prin analiza ciclului de viață, compania Tork a constatat că un prosop de mână compostabil, care este compostat într-un recipient comercial în loc să fie aruncat la groapa de gunoi, reduce emisiile de gaze cu efect de seră cu până la 50%.

Această analiză a ciclului de viață a fost finalizată ca parte a noilor Environmental Product Declarations (EPD) pentru o serie de produse Tork. Fiecare EPD conține potențialul de încălzire globală (GWP); cunoscut și sub denumirea de amprentă de carbon. GWP reprezintă potențialul de gaze cu efect de seră emise, cum ar fi dioxidul de carbon și metanul, care crește absorbția căldurii ce ajunge în atmosfera Pământului, intensificând astfel efectul de seră natural.

În 2016, Tork a fost prima companie de șervețele și prosoape din hârtie care a întocmit EPD. Un EPD publicat este un document înregistrat și verificat independent, care comunică informații transparente și comparabile despre impactul asupra mediului al unui produs de-a lungul întregului său ciclu de viață.

Tork adaugă în mod continuu mai multe produse la EPD-uri și include acum și câteva statistici interesante despre prosoapele de hârtie compostabile. Fiecare EPD acoperă întregul ciclu de viață al produsului „de la naștere la moarte”. În edițiile din acest an au fost analizate cele mai populare produse de hârtie igienică Tork Conventional, Jumbo și Mini Jumbo, prosoapele de mână Multifold și Ultraslim, prosoapele de bucătărie Roll and Kitchen, precum și șervețelele Xpressnap.

EPD-urile mai arată, de asemenea, că hârtia igienică Tork și prosoapele de mână fabricate în Kawerau, Noua Zeelandă, au fost produse folosind 65-76 la sută energie regenerabilă. Această realizare este rezultatul utilizării directe a aburului geotermic în procesul de fabricare a hârtiei și, de asemenea, a proporției ridicate de energie regenerabilă din rețeaua publică din Noua Zeelandă.

Tork a făcut investiții în valoare de peste 23 de milioane de dolari pentru modernizarea fabricii de la Kawerau, astfel că EPD-uri suplimentare vor fi disponibile în 2020. Datorită eficienței sporite și conținutului redus de deșeuri generat de ambalaje, compania cu siguranță va contura o strategie prin care să reducă și mai mult impactul asupra climei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here