Având în vedere toate opțiunile de formule de vopsea disponibile pe piață, cum pot determina administratorii de facilități care este cea mai calitativă vopsea pe care o pot folosi și care să fie potrivită pentru o anumită aplicație?

Din păcate, nu există standarde formale care să calculeze calitatea vopselei, există pur și simplu prea multe variante de formule de vopsea pentru a putea face comparații echitabile. În schimb, există câțiva pași pe care administratorii de instalații îi pot urma pentru a se asigura că vopseaua pe care o folosesc este una de calitate superioară.

Luați în calcul performanțele trecute. Dacă aveți în proiect revopsirea unei anumite zone, stabiliți ce marca și ce tip de vopsea a fost folosită acolo înainte. Cât de bine a rezistat? Verificați și alte zone similare din cadrul instalației pentru a observa cât de bine a rezistat vopseaua utilizată acolo. Fiți conștienți de faptul că producătorii de vopsele își ajustează în constant formulele de vopsea fie pentru a îmbunătăți performanța, fie pentru a reduce costurile.

Din fericire, există mai multe reguli de bază care pot fi folosite pentru a vă asigura că selectați o vopsea de calitate.

1.Raportul calitate – preț. Calitatea tinde să urmărească prețul. Astfel, în general, cu cât este mai ridicată calitatea vopselei, cu atât prețul acesteia este mai mare. Vopseaua mai scumpă tinde să aibă, de obicei, un volum mai mare de substanțe solide și ingrediente de calitate superioară. Cu toate că prețul nu este o garanție, acesta este un bun indicator al calității produsului achiziționat.

  1. Procentul de solide. Deoarece materiile solide sunt singurul material rămas pe suprafață după evaporarea lichidului, procentul de solide dintr-o cutie de vopsea este un indicator al grosimii și calității filmului de protecție al vopselei.
  2. Pigmenți primari. Pigmenții primari, cum ar fi dioxidul de titan, oferă o acoperire mai bună.
  3. Concentrația lianților. Un procent mai ridicați de lianți din vopsea va îmbunătăți performanța acesteia prin rezistența la fisurare și decojire.

Obțineți informații suplimentare

Una dintre principalele surse de informații privind ingredientele unei vopsele este producătorul acesteia. Atunci când vă evaluați opțiunile, evaluarea contactați reprezentantul producătorului pentru a obține informații despre ingredientele din vopsea: tipuri de pigmenți și lianți utilizați, procentul de solide și ce alți aditivi sunt utilizați.

Citiți fișele tehnice de siguranță a materialelor (Material Safety Data Sheets – MSDS) pentru toate opțiunile de vopsea pe care vreți să le achiziționați. În fișele MSDS veți găsi enumerate mai multe caracteristici pe care puteți să îi folosiți drept indicatori ai calității vopselei: greutatea pe galon, greutatea specifică și cantitatea de substanțe solide în procente de volum și în procente de greutate.

Totodată, o serie de organizații care au dezvoltat proceduri de evaluare și evaluare pentru vopsea, incluzând ANSI, ASTM, Green Seal și Master Painters Institute. Aceste organizații au stabilit cerințe standard pentru procedurile de conținut și de testare pe care producătorii trebuie să le respecte dacă vor ca vopseaua lor să fie certificată ca fiind conformă cu standardul respectiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here