Au început lucrările de construcție ale Campusului Germania, pavilionul de 4 600 de metri pătrați al țării europene, din cadrul Expo 2020 Dubai, care va fi situat aproape de structura inspirată de anatomia vulturilor a statului gazdă, Emiratele Arabe Unite.

Pavilionul german, care va fi organizat și condus de unul dintre cei mai mari organizatori de târguri din țară, Koelnmesse, în numele Ministerului Federal al Economiei și Energiei, va fi construit pe un buget de 56,5 milioane de dolari.

Harald Dosch, co-directorul executiv al Nussli Aduic, a precizat în cadrul unui interviu că el și echipa sa intenționează să finalizeze lucrările de construcție a structurii Campus Germania până în aprilie 2020.

Dosch a menționat că 80% din materialele care vor fi utilizate pentru construirea pavilionului vor proveni din EAU și din Orientul Mijlociu extins.

Lucrările de construcție au fost inaugurate de către către Ernst Peter Fischer, ambasadorul Republicii Federale Germania în EAU; Najeeb Mohammed Al-Ali, director executiv al Biroului Expo 2020; Dietmar Schmitz, comisar general al Pavilionului german și Gerald Böse, președinte și director executiv al Koelnmesse. După această ceremonia a fost prezentat și noul site web pentru prezența Germaniei la World Expo în Köln.

Schmitz a spus că parcela va fi demontată și curățată până în octombrie 2021, adăugând că mai mult de 5900 de tone – sau 77% – din materialele de construcție ale pavilionului vor fi reciclabile.

Arhitectură și Design

Având o temă bazată pe un campus universitar, cei peste trei milioane de vizitatori pe care Germania se așteaptă să îi primească în pavilion în timpul celor 173 de zile de la World Expo, se vor înscrie precum niște studenți la o universitate și apoi vor fi conduși prin trei laboratoare, Future Energy Lab, Future City Lab și un laborator de biodiversitate. Turul va fi încheiat sub forma unei ceremonii de absolvire a facultății.

Profesorul Tobias Wallisser, partener la Lava Architekten, spune că pavilionul de trei etaje are un „design hibrid”, lucru care îl ajută să se adapteze climatului în timpul celor șase luni ale World Expo.

Potrivit acestuia, în zilele mai răcoroase, structura poate fi deschisă și atriumul devine un acoperiș pentru spațiul exterior, reducând astfel cantitatea de energie folosită pentru răcirea pavilionului.

Wallisser a mai subliniat că toate cele trei laboratoare din pavilion vor fi răcite în întregime, iar vizitatorii se vor deplasa prin diferite zone de temperatură care îi vor răcori treptat pe tot parcursul turului pavilionului.

Structura campusului german va fi dezmembrată complet după încheierea World Expo, în aprilie 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here