Dezvoltarea și desfășurarea unei afaceri care să urmeze practici ecologice necesită o planificare foarte atentă, însă toată munca asiduă poate aduce răsplăți pe măsură companiei care le implementează.

Conform studiilor de specialitate, o strategie verde solidă poate ajuta la atragerea clienților și a angajaților. Mai mult decât atât, aceasta are și un beneficiu major pentru mediul înconjurător.

Iată câtva modalități simple prin care se pot menține practicile ecologice într-o companie, chiar din ziua zero:

• Utilizați produse de curățare ecologice care au parfumuri foarte subtile sau sunt chiar inodore. Acestea vor avea un impact mai mic asupra ocupanților care suferă de astm, alergii sau cei care sunt în general sensibili la substanțele chimice.

• Dacă aveți un aparat cu snack-uri și băuturi în clădire, asigurați-vă că plasați lângă acesta un coș de reciclare. Apoi, stabiliți un program de rutină pentru livrarea săptămânală a cutiilor și recipientelor la centrul de reciclare.

• În cazul în care utilizați aparate de cafea ce utilizează capsule, asigurați-vă că angajații știu să dezmembreze în mod corespunzător capsulele înainte să le arunce. Sau chiar mai bine, pentru a scăpa de această problemă, utilizați filtre de cafea.

• Lucrați cu furnizori care practică și inițiative ecologice sau sustenabile. Parteneriatul cu alte companii care îmbrățișează inițiativele de mediu sporește reputația companiei ca fiind o afacere preocupată de protejarea planetei.

• Îmbunătățiți calitatea aerului interior prin adăugarea plantelor de interior în decorul facilității.

• Asigurați-vă că biroul utilizează cât se poate de puțină hârtie, optând mai degrabă un spațiu de stocare securizat în cloud pentru a gestiona documentele la care mai mulți membri ai echipei colaborează și utilizați serverele de rezervă securizate pentru a vă asigura disponibilitatea facilă a copiilor documentelor importante.

• Fiți econom și reutilizați materialele sau echipamentele ori de câte ori este posibil.

Planurile de afaceri concepute având ca prioritate sustenabilitate nu numai că vă pot economisi bani, dar ajută la clădirea unei baze loiale de clienți, deoarece tot mai mulți consumatori optează să facă afaceri cu companii care iau măsuri concrete pentru a proteja mediul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here