Coca-Cola a promis să colecteze și să recicleze echivalentul fiecărei sticle sau cutie de suc pe care o vinde până în 2030. Totuși, acest lucru nu va fi prea ușor. Pentru a atinge acest obiectiv, Coca-Cola trebuie să facă ambalajele sale complet reciclabile și să îi convingă oamenii să recicleze în mod corect.

Pentru ca acest plan să funcționeze, clienții Coca-Cola au nevoie o infrastructură suficient de mare de reciclare. Astfel, compania încearcă să repare sistemele de reciclare în comunitățile pe care le servește.

Fundația Coca Cola a anunțat recent că acordă granturi în valoare de 5,4 milioane de dolari unui număr de organizații de mediu, inclusiv Institutul Green Blue din Orlando, Keep Houston Beautiful și Fundația Boston Parks and Recreation.

Aproximativ 4,15 milioane de dolari din aceste fonduri se îndreaptă către Recycling Partnership, un grup național nonprofit din SUA, care utilizează fonduri pentru a contribui la dezvoltarea infrastructurii de reciclare. Parteneriatul folosește aceste fonduri pentru a contribui la îmbunătățirea reciclării în Atlanta.

Proiectul va începe în Atlanta cu o campanie “feet on the street”, în care angajații din administrația publică și muncitorii temporari sunt detașați pentru a verifica containerele de reciclare de obiecte contaminate.

În cadrul clădirilor de birouri și a facilităților, echipele de curățenie pot face mai ușoară reciclarea pentru ocupanți, sugerând un program pe care chiar îl vor folosi.

Potrivit unui articol de specialitate, un program puternic de reciclare, construit pe cunoașterea comportamentului uman și format din cercetări privind ocupanții clădirii, poate reduce considerabil cantitatea de deșeuri care ajunge la groapa de gunoi în doar câteva luni.

De exemplu, atunci când Porter Industries, din Loveland, Colorado, a fost rugată să vină cu idei pentru a pune în aplicare un proces de reciclare, compania a adăugat coșuri de reciclare la birouri, astfel încât angajații să își poată arunca direct deșeurile de plastic, aluminiu și sticlă într-un singur recipient. Coșurile de gunoi au fost reduse, iar personalul Porter a ajuns să ducă gunoiul de două ori pe săptămână și să recicleze de trei ori pe săptămână.

Eforturile celor de la Porter au dus la o reducere de până la 50-60% a volumului de deșeuri care ajung la groapa de gunoi – de la oameni care nu au reciclat niciodată.

De asemena, Universitatea din Washington a implementat un proiect similar. Programul, numit “MiniMax”, a fost implementat în 1990 și nu numai că include un program cuprinzător de reciclare, ci încurajează reducerea globală a deșeurilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here