Indiferent dacă scopul dumneavoastră este să atingeți nivelul de zero energie sau doar ultra-eficiența, sistemele HVAC hibride reprezintă una dintre cele mai eficiente soluții prin care puteți scădea considerabil consumul de energie.

O mișcare ce ia amploare tot mai mult la nivel mondial sun clădirile cu energie netă-zero. Cei care construiesc clădiri ce urmează standardele net-zero utilizează, de obicei, energie regenerabilă, cogenerare și tehnologii de încălzire și răcire pasivă. Unii constructor elimină sistemele HVAC standard prin utilizarea unor materiale izolatoarea mai eficiente în clădiri, prin amplasarea strategică sau chiar prin design.

Pentru proprietarii de clădiri care nu sunt încă pregătiți să adopte un obiectiv energetic net zero, sistemele HVAC hibride merită luate în considerare – nu numai pentru conservarea energiei, economisind astfel bani, ci și pentru impactul redus asupra mediului în raport cu un sistem tradițional. Celălalt beneficiu al unui sistem hibrid este redundanța încorporată, astfel încât, în caz de urgență, este puțin probabil ca imobilul să piardă toate mijloacele de încălzire și răcire.

Pe piață există numeroase forme de sisteme hibride, însă acestea sunt printre cele mai populare:

• Răcitoarele cu gaz, apă caldă sau abur pot economisi energie și pot reduce costurile cu energia electrică, în cazul în care furnizorul de energie utilizează prețuri variabil, dar pot produce și căldură pentru reîncălzire, preîncălzirea apei sau alte utilizări.

• Sistemele geotermale hibride – mai exact, un sistem combinat cu un cazan mic și un turn de răcire sau un răcitor cu circuit închis – necesită mai puțin spațiu și sunt mai puțin costisitor de instalat față de un câmp geotermal complet. Economiile de costuri ar compensa suficient de mult întreținerea suplimentară și costul de funcționare (potențial mai mare) al cazanului și răcitorului.

• Dacă se poate utiliza o ieșire termică, un sistem combinat de căldură și energie nu numai că poate să conserve energie, ci poate să și suplimenteze alimentarea cu energie electrică în timpul unor probleme de rețea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here