Anumiți patroni de afaceri le permit angajaților departamentului de curățenie să utilizeze clor și alte substanțe înălbitoare foarte puternice fără a le dilua cu apă, deoarece consideră că diluarea ar însemna doar o metodă ieftină de a încerca să economisească rapid niște bani. Însă, este corectă această presupunere?

Deși este adevărat că majoritatea oamenilor tind să dilueze prea mult produsele în efortul de a face câteva economii, ceea ce duce de obicei la rezultate nesatisfăcătoare. Alții irosesc destul de multe substanțe, deoarece le utilizează în cantități prea mari sau cantități greșite. Totuși, niciunul dintre aceste două procese nu este suficient de bun, deoarece majoritatea produselor de curățare trebuie amestecate cu o cantitate corectă de apă pentru a fi eficiente și sigure.

Atunci când muncitorii varsă înălbitor sau alte produse de curățenie pe podea în forma lor pură pentru a o „curăța”, acestea riscă să deterioreze suprafața. Multe dintre aceste produse pot fi foarte abrazive și chiar periculoase dacă sunt folosite incorect. De asemenea, acestea pot crea un risc de alunecare și cădere dacă produsul nu este îndepărtat (folosind apă și un mop curat) cu promptitudine. Mai mut decât atât, utilizarea incorectă a înălbitorului, care este o substanță corosivă, poate duce la elibera vapori care pot răni ochii, plămânii și sinusurile chiar și atunci când sunt diluate.

Patronii de afaceri trebuie să înțeleagă că își pot supune angajații, vizitatorii în clădire și chiar portarii la riscuri deloc necesare, putând cauza accidente destul de grave.Produsele nediluate nu sunt considerate bune practici și nu au niciun beneficiu.

Experții din domeniu le recomandă acestora să își instruiască muncitorii să citească și să urmeze instrucțiunile de pe etichetele produselor, cu excepția cazului în care există un motiv convingător să nu facă acest lucru. De exemplu, în cazul în care instrucțiunile indică „folosiți 1 parte soluție chimică la 4 părți apă”, atunci acesta este raportul corect și vine direct de la producător. Deși pot exista unele variații din cauza durității apei și a altor factori, utilizatorul care nu are cunoștințe avansate ar trebui să amestece pur și simplu soluțiile conform indicațiilor de pe etichetă.

Patronii trebuie să înțeleagă că respectarea indicațiilor de pe etichetă poate economisi bani și poate, de asemenea, să reducă posibilitatea deteriorării suprafețelor, crearea de podele nesigure și evitarea eventualelor vătămări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here