Compania de tehnologie Fortune 100 Honeywell și furnizorul de Software de aplicații pentru întreprinderi SAP au anunțat recent că au colaborat pentru a crea o soluție comună bazată pe Cloud, care are la origini Honeywell Forge – soluția de management de performanță a întreprinderii companiei – și platforma Cloud SAP care va eficientiza și va combina date operaționale și de afaceri, pentru a sprijini o mai bună luare a deciziilor și pentru a spori performanța.

Primul domeniu de concentrare al companiilor va fi industria imobiliară, unde proprietarii de clădiri trebuie adesea să extragă date din surse disparate care nu sunt normalizate. Acest lucru poate face extrem de dificil să se determine adevărata eficiență și utilizare a portofoliilor lor, subliniază partenerii.

Folosind pe deplin puterea soluției de clădiri autonome Honeywell Forge și a SAP Cloud pentru imobiliare, noua ofertă le va permite managerilor de facilități și proprietarilor de clădiri să își repoziționeze portofoliile prin economii de costuri și eficiențe recent identificate, contribuind totodată la îmbunătățirea experienței chiriașilor. Honeywell Forge alimentează o nouă funcție de control autonom pe bază de Inteligență Artificială, care face ajustări automate în ceea ce privește mentenanța, confortul și sustenabilitatea.

Pe măsură ce clădirile revin la activitate, în mijlocul crizei pandemice și economice cauzate de COVID-19, proprietarii se așteaptă să se concentreze pe indicatorii cheie de performanță (KPI), privind siguranța sporită a ocupanților și reducerea amprentei de carbon, dar și pe economiile de energie. Prin intermediul accesului în timp real la aceste KPI, oferta comună a celor două companii îi va ajuta pe proprietarii de clădiri să-și optimizeze operațiunile, astfel încât să-și îndeplinească obiectivele de economisire a energiei și să-și reducă substanțial orele de întreținere.

De exemplu, în cazul operațiunilor de încălzire, ventilație și aer condiționat (HVAC), care sunt responsabile pentru aproximativ 35% din consumul total de energie (conform evaluărilor DOE) în clădirile comerciale, un sistem automatizat pe bază de AI, precum Honeywell Forge, poate economisi până la 23% din costurile de energie, pe baza constatărilor mai multor programe pilot derulate de Honeywell.

Honeywell și SAP spun că soluția lor le va oferi clienților acces ușor la o gamă mai largă de date imobiliare pertinente, inclusiv performanță energetică, securitate, întreținere, chirie, taxe, locație, reglementări, condiții de închiriere și alte costuri.

Soluția va include:

  • Tablouri de bord extensibile predefinite care combină tehnologia informației (IT) și KPI-urile tehnologice operaționale, folosind Inteligența Artificială
  • Monitorizarea și reducerea cheltuielilor anuale de energie, acțiune ce duce la reducerea amprentei de carbon și la o eficiență energetică mai mare, chiar dacă orele de întreținere scad
  • O arhitectură de date armonizată care conectează datele de clădiri de la Honeywell cu datele imobiliare și financiare ale SAP
  • KPI-uri privind confortul uman, combinate cu KPI-uri de experiență măsurată

Pentru mai multe informații despre soluția Honeywell / SAP, accesați site-ul SAP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here