Baltimore Aircoil Company (BAC), un producător global de produse și servicii de transfer de căldură, a anunțat recent îmbunătățiri la inovatorul său Nexus Modular Hybrid Cooler, un răcitor inteligent hibrid cu lichid, plug-and-play, pentru sistemul HVAC și aplicații industriale ușoare. Nexus Cooler, care deja era considerat exemplar în ceea ce privește costurile reduse de instalare, costurile de operare scăzute, costurile reduse de întreținere și funcționare maximă, oferă acum o calitate a apei la cel mai înalt nivel, rezultată din gestionarea îmbunătățită a apei, spune compania. De asemenea, de acum este disponibil și un sistem opțional de dezinfectare a apei, iar produsul a fost reproiectat pentru a respecta codurile de construcții locale stricte privind siguranța la incendiu și reducerea zgomotului.

Răcitorul hibrid Nexus al celor de la BAC a fost conceput pentru a reduce costurile de întreținere prin reducerea volumului de apă pulverizată cu până la 60%, prin permiterea accesibilității la toate componentele din fața unității și prin funcționarea uscată atunci când temperatura și climatul permit acest lucru. De asemenea, reduce costurile de tratare a apei prin designul său DiamondClear, care este conceput pentru a preveni apariția apei stagnante în sistem și a minimiza acumularea de tartru și creșteri biologice. Noul sistem opțional – compact și complet integrat – de dezinfectare a apei prin ultraviolete (UV) completează sistemul îmbunătățit de gestionare a apei. Acest sistem de dezinfectare UV continuă să minimizeze creșterea bacteriilor, sporind calitatea apei și îmbunătățind sănătatea și siguranța, toate fără a schimba amprenta unității.

BAC subliniază că materialele premium rezistente la coroziune sunt dotări standard pe noul său răcitor hibrid modular Nexus, reducând nevoia de întreținere, în timp ce redundanța ventilatorului și a motorului reduc timpul de oprire neplanificat. Nu este nevoie de scări permanente sau platforme ridicate pentru a efectua întreținerea de rutină, ceea ce face ca Nexus Modular Hybrid Cooler să fie mai sigur decât produsele concurente, susține compania. În plus, acum sunt disponibile noi accesorii opționale pentru a reduce și mai mult nivelul sonor și pentru a ajuta la respectarea codurilor stricte de protecție împotriva incendiilor și a cerințelor de sunet.

Sistemul simplificat al Nexus Cooler este conceput pentru a oferi o reducere cu 15% a costurilor sistemului, comparativ cu răcitoarele tradiționale cu lichid. Nexus elimină necesitatea unui schimbător de căldură sau a unor controale separate și asigură cerințe reduse de tratare a apei, fără a fi necesare sisteme speciale, sau de filtrare, în flux lateral. Designul compact al sistemului îl face potrivit pentru spații restrânse, inclusiv în interior. Acest design compact reduce și costurile de instalare, deoarece modulele pot încăpea într-un lift de marfă, eliminând astfel nevoia de macarale sau elicoptere, transmite compania.

Inovatorul răcitor hibrid este, de asemenea, conceput pentru a oferi până la 50% economii de apă și 40% economii de energie. Sistemul de control iPilot comută automat între trei moduri – complet evaporativ, complet uscat sau modul echilibrat, numit și ”modul Nexus” – în funcție de condițiile de mediu, prioritățile de funcționare și cerințele de răcire. Nexus Cooler este extrem de eficient datorită tehnologiei brevetate de transfer de căldură hCore și a unui sistem de ventilatoare CE cu viteză variabilă, adaugă compania.

Pentru mai multe informații și un videoclip demonstrativ cu Nexus Modular Hybrid Cooler, accesați site-ul web al companiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here