Sursă foto: Mobotix

Lumea s-a schimbat odată cu apariția pandemiei COVID-19, iar acum există numeroase noi provocări și reglementări, spun cei de la Mobotix, un producător global de sisteme video inteligente IP. Tehnologia video inteligentă de la Mobotix poate sprijini companii, instituții, facilități publice și private în timpul acestei crize și în perioada de relansare de după carantină.

Mobotix a încorporat soluțiile sale disponibile de tehnologie video back-on-track pentru a  ajuta pe partenerii și clienții săi să funcționeze rapid și eficient în timp ce își redeschid facilitățile. Aceste soluții ușurează procesul de revenire la activitatea organizațiilor din industrii și sectoare, precum comerțul cu amănuntul, restaurantele, aeroporturile, gările, autoritățile locale, companiile de servicii și instituțiile de învățământ.

Mobotix automatizează „repornirea business-ului” prin intermediul tehnologiei de analiză profesională și imagistică termică, cu o serie de aplicații opționale implementate în cele mai recente camere Mobotix 7 și cu soluții complementare dezvoltate special de către comunitatea globală de parteneri Mobotix. Hardware-ul și software-ul Mobotix pot fi adaptate și transformate în orice moment pentru numeroase sarcini alternative specifice industriei, cu o securitate cibernetică eficientă.

Contorizare și înregistrare automată a persoanelor

Din cauza pandemiei, în multe magazine, școli și clădiri publice numărul de vizitatori, clienți sau angajați permiși în incinta clădirilor a fost limitat considerabil. Pentru a determina numărul exact de persoane, trebuie verificate toate intrările și ieșirile din încăperi. Tehnologia video Mobotix poate face acest lucru în mod fiabil, automat și eficient – fără a fi nevoie de personal suplimentar. Un sistem de control al accesului poate fi instalat în interior sau în exterior, de exemplu, folosind un sistem de semafor sau un sistem automat de control al ușilor. Tehnologia de analiză video Mobotix permite, de asemenea, înregistrarea cumulată a numărului actual de persoane din clădiri complexe și pe multiple etaje, folosind toate camerele instalate la intrări și ieșiri.

Sprijinirea distanțării sociale

Tehnologia Mobotix poate oferi, de asemenea, suport pentru „distanțarea socială”, care descrie respectarea distanțelor minime (de obicei doi metri) și este menită să reducă riscul de infecție cu noul coronavirus SARS-CoV-2 care provoacă COVID-19. Tehnologia nu monitorizează dacă distanța minimă este menținută în toate zonele, ci mai degrabă verifică dacă ar putea fi menținută în general în zonele des frecventate. Mai exact, tehnologia video poate detecta supraaglomerarea – de exemplu în zonele de așteptare sau la checkout – și să rezolve problema prin avertizări vizuale și acustice.

Detectarea măștilor faciale

Capacitatea redusă și aglomerația oamenilor nu sunt singurele preocupări cu care se confruntă companiile în această perioadă. În multe zone publice, măștile de față trebuie, de asemenea, să fie purtate pentru o protecție adecvată. Soluțiile partenere care se bazează pe tehnologia Mobotix pot detecta dacă persoanele dintr-o anumită zonă poartă mască de protecție, iar în cazul în care cineva încalcă această regulă și nu are mască pe față se declanșează o alarmă. Acest lucru poate fi util în special pentru zonele sensibile, cum ar fi zonele sterile din spitale și casele de bătrâni, pentru a fi mai bine monitorizate și protejate.

Recunoașterea anomaliilor de temperatură

Tehnologia Mobotix TR (Radiometrie Termică) face posibilă măsurarea radiațiilor termice – chiar și de la oameni. Deși tehnologia termică Mobotix nu înlocuiește dispozitivele medicale, poate ajuta la analizarea situațiilor critice și poate oferi o alertă privind necesitatea unor măsuri ulterioare. Această soluție permite detectarea și raportarea anomaliilor. Persoanele identificate pot fi apoi supuse unor examinări suplimentare și direcționate spre personalul medical.

Pentru mai multe informații, vizitați pagina ”Back on Track” de pe site-ul Mobotix.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here