Sursă Foto: GCC Installation Management

GCC Installation Management, un furnizor de servicii FM din Marea Britanie, a dezvăluit recent rezultatele unui studiu care investighează cât de des sunt curățate zonele și obiectele de birou în toată Marea Britanie și care este nivelul de satisfacție la locul de muncă al angajaților din departamentele de curățenie.

GCC subliniază că lipsa de curățenie la locul de muncă poate afecta negativ sănătatea fizică și mentală a personalului. Acest sondaj recent, realizat pe un număr de peste 650 de angajați din birourile din Marea Britanie indică faptul că obiectele atinse cel mai des sunt neglijate în timpul curățării.

Raportul scoate la iveală că 28% din telefoane, 31% din tastaturi și 36% dintre mouse-urile de computer nu sunt curățate deloc în spațiul de lucru. Acest lucru poate crește exponențial riscul de a transporta bacterii heterotrofe, E. coli, Helicobacter pylori, Pseudomonas aeruginosa și Staphylococcus aureus.

Deși poate părea că mulți membri ai personalului nu prea acordă multă atenție igienei biroului, un procent foarte similar de angajați suferă consecințele unei gestionări deficitare a curățeniei, potrivit raportului. Un total de 32% dintre respondenți au afirmat că, din cauza curățeniei precare, folosesc propriile obiecte personale pentru a evita utilizarea facilităților comunale. Aceasta includ căni, caserole și boluri.

În mod îngrijorător, aproape o pătrime dintre angajați suferă financiar din cauza igienizării necorespunzătoare la locul de muncă: 23% au declarat că au folosit fondurile personale pentru furnizarea echipamentelor de curățare doar pentru curățarea birourilor lor.

Zonele comunale au primit cele mai mari laude din partea celor chestionați. Dintre respondenți, 39% au fost mulțumiți de starea toaletelor, în timp ce doar 16% erau nemulțumiți sau foarte nemulțumiți.

Bucătăria a obținut o rată de satisfacție de 38%, urmat de frigiderul comunal, care a obținut un procent de 37%. Însă, dacă nu a fost privit doar ca și un hub social, ci ca spațiu în care se prepară și se consumă mâncarea, încă un procent de 13% de persoane intervievate spun că sunt nemulțumiți sau foarte nemulțumiți de curățenia bucătăriei.

GCC Installation Management a menționat că obiectivul companiei pentru acest sondaj a fost să evidențieze importanța menținerii unui mediu curat pentru tot personalul, pentru a asigura sănătatea psihică și fizică.

Pentru a vizualiza graficul de mai sus și mai multe rezultate ale sondajului, accesați pagina de raport Coming Clean: The Dirty Truth Behind UK Offices.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here