Produsele de nouă generație pentru curățarea sau desfundarea scurgerilor și țevilor se adresează nevoilor de eficiență și siguranță ale tehnicilor, pentru a asigura performanța optimă a sistemului sanitar. Din acest motiv, pentru a-i ajuta pe tehnicienii din prima linie în realizarea sarcinilor de curățare în mod eficient și sigur, producătorii de echipamente subliniază importanța de a avea informații actualizate cu privire la problemele cheie pe care le-ați putea întâmpina.

Operațiunile eficiente de curățare a scurgerilor și canalizărilor sunt esențiale pentru asigurarea funcționării sigure și fiabile a facilităților instituționale și comerciale. Pentru a furniza aceste servicii, managerii de întreținere și inginerie trebuie să maximizeze investițiile departamentului în echipamente de curățare a țevilor, în procese de operare și întreținere a acestuia și în specializarea tehnicienilor care efectuează aceste operațiuni.

Astfel, pentru a veni în ajutorul tehnicienilor și inginerilor din prima linie în îndeplinirea eficientă a acestor sarcini, producătorii de echipamente de curățare a sistemelor de canalizare subliniază importanța designurilor bazate pe informații actualizate cu privire la problemele cheie cu care se confruntă industria, inclusiv selecția, întreținerea și repararea echipamentelor, dar și formarea personalului pentru a putea utiliza echipamentele în mod corect.

Evoluția tehnologică

La fel ca în cazul multor produse pentru întreținerea facilităților, echipamentele de curățare a sistemelor de canalizare au evoluat în ultimii ani, odată cu nevoile utilizatorilor, pentru a putea răspunde schimbărilor constante prin care trec instalațiile din zilele noastre.

Astfel, susțin specialiștii din industrie, pentru a putea răspunde cererilor crescânde ale utilizatorilor, echipamentele de curățare au devenit în ultimii ani mai sigure, mai ușor de utilizat, mai curate și mai agile. Mai exact, producătorii au început să facă upgrade-uri importante produselor deja existente pe piață, dar au lansat și noi game de echipamente care răspund nevoilor specifice pentru o varietate de aplicații.

În ziua de astăzi există mai multe opțiuni disponibile ca niciodată în ceea ce privește diversitatea gamelor de echipamente oferite de producători. Mașinile de curățare a scurgerilor au devenit mai specifice pentru anumite aplicații, deoarece profesioniștii în mentenanță au nevoie și se așteaptă ca echipamentele pe care le utilizează în fiecare zi să fie cât mai eficiente. Din acest motiv scopul producătorilor este să ofere desigur doresc să ofere produse de calitate cu caracteristici moderne, pentru a face munca mai ușoară și mai rapidă.

Trendul din ultimii ani în ceea ce privește produsele și echipamentele de curățare a scurgerilor și a instalațiilor sanitare a fost de a face tranziția către mașinării cât mai portabile, pe piață făcându-și apariția tot mai multe mașinării alimentate de baterii. Produsele care exemplifică cel mai bine acest lucru sunt echipamentele de mare viteză pentru curățarea scurgerilor. Tehnicienii și instalatorii sunt tot mai interesați de mașinăriile de mare viteză, în detrimentul spiralei clasice (șarpe) de curățat scurgerile.

De exemplu, un cablu spiralat pentru desfundat cu funcție de alimentare automată îi poate economisi instalatorului destul de mult timp și poate reduce considerabil efortul pe care acesta îl depune. Funcția de alimentare automată este deosebit de avantajoasă pentru cablurile utilizate pe conductele principale din facilități, deoarece acestea sunt destul de groase și de grele. Mecanismul de alimentare automată îi permite operatorului să introducă și să retragă cablul pe conductă prin simpla apăsare a unui buton sau a unei manete.

Totuși, popularitatea crescândă a dispozitivelor mecanizate pentru curățarea și desfundarea scurgerilor înseamnă că tehnicienii trebuie să își schimbe și modul de acțiune. Aparatele moderne, de mare viteză, se bazează în mare parte pe eliminarea blocajelor apărute pe conducte folosind viteza, spre deosebire de uneltele clasice, care se bazează în principiu pe forță brută. Din acest motiv, mulți producători își instruiesc clienții înainte de a le vinde produsele, pentru ca aceștia să le poată utiliza corect și în siguranță de fiecare dată.

Siguranța utilizatorilor

Un alt punct foarte important pe care noua generație de utilaje l-a abordat este siguranța constantă a utilizatorilor.

Echipamentele de calitate profesională pentru curățarea scurgerilor sunt dotate acum cu un tub de ghidare și sunt alimentate electric, pentru a crește siguranța și ușurința de utilizare. Aceste caracteristici elimină, practic, contactul utilizatorului cu cablul metalic utilizat pentru curățare, fapt ce reduce semnificativ riscul apariției accidentelor de muncă. În același timp, aceste caracteristici facilitează procesul de instruire a noilor utilizatori și crește eficiența acestora în operațiunile de curățare.

De asemenea, majoritatea echipamentelor profesionale moderne sunt dotate acum cu spații închise pentru stocarea ”șarpelui”, ceea ce reduce cu mult riscul de a pulveriza apă murdară în timpul utilizării, făcându-le mai curate și mai sigure.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here