Sursă foto: Expo 2020 Dubai

Expo 2020 Dubai se pregătește pentru amânarea timp de un an. Expoziția mondială, care este considerată „cel mai mare spectacol din lume” va avea loc acum din 1 octombrie 2021 până în 31 martie 2022.

Modificarea datei de debut a fost anunțată după ce aproximativ două treimi dintre statele membre ale Biroului Internațional de Expoziții (BIE) au votat în favoarea amânării Expoziției Mondiale cu un an.

Ținând cont de faptul că Adunarea Generală BIE a fost imposibil de organizat din cauza restricțiilor cauzate de pandemia COVID-19, statele membre BIE au votat de la distanță, la recomandarea Comitetului Executiv BIE, pentru amânarea evenimentului , așa cum a fost propus de Guvernul Emiratelor Unite la începutul lunii aprilie și la recomandarea Comitetul Executiv BIE din 21 aprilie.

Deși votul rămâne deschis până la 29 mai, pragul celor două treimi a fost depășit într-o săptămână de la deschiderea sesiunii de votare, în 24 aprilie.

Președintele Dubai Airports, președintele Autorității aviației civile din Dubai, președintele și CEO al Emirates Group și președintele Comitetului Superior al Expo 2020 Dubai, HH Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, a declarat: „Salutăm decizia statelor membre BIE pentru a sprijini amânarea Expo 2020 Dubai cu un an.

Mulțumim statelor membre pentru angajamentul lor continuu de a contribui la organizarea unei Expoziții Mondiale la Dubai, care va juca un rol esențial în formarea lumii noastre post-pandemice într-un moment în care va fi cel mai necesar”.

Șeicul Ahmed a adăugat: „În ultimii 50 de ani am căutat să construim legături, conexiuni și parteneriate în întreaga lume, deoarece credem într-o colaborare autentică pentru a proteja viitorul tuturor. Acest vot rapid și copleșitor reflectă puterea parteneriatelor noastre internaționale și reflectă cu adevărat rolul pozitiv pe care îl joacă Emiratele Unite și Dubaiul asupra tuturor țărilor din lume. ”

Amânarea timp de un an oferă o modalitate prin care participanții pot naviga în siguranță impactul pe care îl are pandemia COVID-19 și permite timpului alocat Expoziției Mondiale să se concentreze asupra unei dorințe colective de gândire nouă pentru a identifica soluții pentru unele dintre cele mai mari provocări ale timpurilor noastre.

Comentând schimbarea perioadei de desfășurare, Dimitri S Kerkentzes, secretarul general al BIE, a declarat: „Aplaud răspunsul rapid din partea statelor membre BIE. Sprijinul lor pentru amânarea Expo 2020 Dubai – care va fi aprobat oficial în 29 mai – este un semn reînnoit de solidaritate și demonstrează voința comună de a colabora în crearea viitorului”.

Kerkentzes a adăugat: „Prin sprijinul lor pentru amânarea de un an a Expo 2020 Dubai, statele membre ale BIE oferă lumii posibilitatea de a se reuni în 2021, când împreună, putem aborda provocările umanității și putem sărbători unitatea și solidaritatea care ne întăresc”.

Prin tema sa ”Connecting Minds, Creating the Future”, Expo 2020 Dubai va oferi lumii o platformă unică pentru a împărtăși lecțiile, soluțiile și ideile pentru un mâine mai bun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here