Stadioanele și arenele moderne sunt locuri foarte ocupate, deoarece trebuie să fie suficient de profitabile pentru a putea plăti chiria și de a aduce venituri. Totuși, procesele de curățare din timpul și de după evenimente poate fi dificilă pentru echipa de întreținere, dacă nu există un proces bine gândit și proceduri clar comunicate.

Prima prioritate a administratorilor acestor facilități este de a rezolva problema gunoiului. Motivul este simplu – evenimentele mari generează cantități uriașe de deșeuri. Multe stadioane și arene au adoptat un proces în trei etape pentru gestionarea gunoiului: colectarea, sortarea și eliminarea. Facilitățile care pun accent pe sustenabilitate și impact redus asupra mediului utilizează patru fluxuri diferite de deșeuri: depozitele de deșeuri, compostul (produsele alimentare), deșeurile reciclabile și cartonul. Obiectivul procesului este minimizarea fluxului de deșeuri și maximizarea celorlalte trei.

Prin găsirea unor modalități eficiente de a combina procesele de colectare și sortare, se pot atinge economii atât în ​​ceea ce privește forța de muncă, cât și costurile. De exemplu, utilizați containere pentru gunoi cu trei recipiente separate pentru hârtie, sticlă / cutii metalice și deșeuri. Clienții apreciază faptul că doriți să reciclați și să eliminați în mod responsabil coșul de gunoi. Ca urmare, ei nu sunt deranjați de faptul că efectuează procesul de sortare de unii singuri.

După un meci sau alt eveniment de amploare, unele dintre noile facilități desfășoară doar un singur proces de colectare a deșeurilor, în loc de cel tradițional, în două etape (o tură de colectare pentru deșeurile reciclabile și cea de-a doua pentru restul tipurilor de gunoi). Deoarece dispun de spațiul necesar, au amenajat o cameră plină de mese și sortează deșeurile manual, ceea ce poate fi mai eficient și mai rentabil din punct de vedere al costurilor decât metoda de colectare în două etape.

În cele din urmă, utilizați produse de curățare ecologice – degresant, agent de curățare a sticlelor etc. – pe cât de mult posibil, cu excepția proceselor de dezinfectare. Și ,dacă timpul permite acest lucru, după fiecare eveniment major, încercați să efectuați o curățare completă a stadionului, acordând o atenție specială suprafețelor poroase, cum ar fi pardoselile din beton din jurul zonelor de servire a mâncării și a băilor sau instalațiilor sanitare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here