Iarna poate fi extrem de dificilă în multe zone ale globului, iar uneori, temperaturile pot atinge valori extreme de până la -40 de grade Celsius în cazul unor rafale puternice de vânt. Aceste valori extreme pot cauza degerături în doar câteva minute și pot cauza facturi uriașe de încălzire sau pot cauza spargeri de țevi în clădiri.

Iată cinci lucruri pe care le puteți face acum pentru a atenua impactul vortexului polar asupra clădirii dumneavoastră și asupra ocupanților săi.

1. Verificați energia de rezervă

Pierderile de energie nu sunt niciodată convenabile, însă în cazul unor temperaturi extrem de scăzute, aceste situații ar putea avea efecte catastrofale. Asigurați-vă că aveți o sursă de energie de rezervă fiabilă pentru a asigura alimentarea continuă a clădirii, chiar dacă există o întrerupere.

Experții recomandă să conectați sistemul de încălzire la generatorul de rezervă pentru a vă asigura că acesta rămâne operațional chiar și în cazul unei pierderi de energie. Ultimul lucru pe care doriți să-l întâmpinați este o pierdere de curent sau sursă de căldură, care ar permite țevilor să înghețe.

De asemenea, se recomandă verificarea rezervelor de combustibil disponibil, în cazul în care instalația dumneavoastră utilizează rezervoare de petrol sau propan. De asemenea, asigurați-vă că generatorul dumneavoastră de urgență dispune de o cantitate suficient de mare de combustibil pentru a porni, dar și pentru a funcționa o perioadă suficient de îndelungată, în cazul în care este nevoie de acest lucru.

2. Pregătiți conductele

Izolați orice conducte situate în zonele vulnerabile, cum ar fi pereții exteriori sau spațiile de subsol neîncălzite. Deschideți ușile dulapurilor și ale sălilor de utilități pentru a permite circulația aerului cald în acestea, recomandă Institutul de Asigurări pentru Afaceri și Securitate la Domiciliu.

Sigilați toate deschiderile de pe pereții exteriori, de la ferestre și uși până la fisuri și găuri, pentru a preveni intrarea aerului rece în cavitatea peretelui. În interior, etanșați orificiile de ventilare, pereții despărțitori, stivele de apă și alte pătrunderi. Sigilați cu material izolant orice crăpături din jurul echipamentelor electrice, țevilor sau firelor care intră în clădire.

De asemenea, conductele conectate la sistemul dumneavoastră de aspersoare de incendiu necesită atenție, mai precizează reprezentanții Institutul de Asigurări pentru Afaceri și Securitate la Domiciliu. Sistemul de aspersoare trebuie să aibă o stație centrală care să-i monitorizeze starea, care vă poate avertiza dacă se sparge vreo țeavă sau apare vreo fisură. Găsiți o cale de a încălzi camera de comandă a sprinklerelor, dacă în mod normal aceasta nu este încălzită.

3. Instalați senzori

Protejați-vă împotriva scurgerilor prin instalarea unor sisteme electronic de detectare a scurgerilor pe linia de apă și senzori de monitorizare în apropierea surselor de apă, sugerează Institutul de Asigurări pentru Afaceri și Securitate la Domiciliu. Acestea vă vor anunța dacă aveți o scurgere care ar putea fi cauzată de o țeavă sau de o supapă înghețată.

Monitorizați cu atenție și temperatura din interiorul clădirii. Chiar dacă țevile și conductele dumneavoastră sunt izolate, o cădere a energiei în clădire (și pierderea de căldură rezultată) le-ar putea permite să înghețe oricum.

4. Mențineți siguranța

Păstrați clădirea la o temperatură de cel puțin 13-14 grade Celsius chiar și atunci când este neocupată, recomandă Institutul de Asigurări pentru Afaceri și Securitate la Domiciliu. Dacă nu a fost efectuată revizia boilerului dumneavoastră în ultima perioadă, este indicat să faceți acest lucru cât se poate de curând.

De asemenea, trebuie să țineți pasul cu întreținerea terenului, chiar dacă nu vă așteptați ca cineva să viziteze sediul în timpul celor mai scăzute temperaturi din an.

Totodată, asigurați-vă că parcarea este deszăpezită. Amplasați covoare în interior și în exterior, la intrare, pentru pentru a minimiza cantitatea de zăpadă, sare și murdărie pe care oamenii o aduc atunci când intră în clădirea dumneavoastră.

Institutul de Asigurări pentru Afaceri și Securitate la Domiciliu avertizează că vremea rece poate crea și fisuri în trotuar sau în zona de parcare, care pot duce la accidentări din cauza faptului că trecătorii pot aluneca. Acest lucru ar putea duce la procese intentate împotriva companiei dumneavoastră, astfel că este indicat să verificați periodic starea suprafețelor pietonale, astfel încât să preveniți apariția fisurilor și a gropilor.

5. Implementarea planurilor de continuitate a afacerii

Chiar și după ce aceste temperaturi extreme au trecut, zăpada rămasă pe carosabil și vânturile puternice ar putea cauza dificultăți în ceea ce privește naveta angajaților către locul de muncă. Carosabilul alunecos poate genera destul de multe accidente ușoare în trafic, astfel că, în cazul în care modelul afacerii dumneavoastră vă permite acest lucru, încurajați folosirea mijloacelor de transport în comun, pentru a vă asigura că angajații dumneavoastră ajung în siguranță la serviciu.

De asemenea, asigurați-vă că aveți informațiile de contact pentru eventualii furnizori de care s-ar putea să aveți nevoie pentru a redeschide clădirea după ce fenomenele meteorologice extreme au trecut, cum ar fi companiile de extracție a apei sau instalatorii, în cazul în care o conductă a explodat.

Mai mult, nu uitați să aveți grijă și de personalul propriu în timp vă străduiți să păstrați clădirea dumneavoastră și ocupanții săi în siguranță.

Crivățul și vânturile ce provoacă temperaturi extrem de scăzute cauzează degerături și hipotermie în doar câteva minute, astfel că trebuie să vă asigurați că personalul din cadrul facilității este dotat cu echipament corespunzător pentru vremea rece de afară, care acoperă cât mai mult pielea expusă. Aceștia trebuie să ia și pauze frecvente pentru a se încălzi.

Cu toate că temperaturile extreme vă pot da mari bătăi de cap, cu un plan de acțiune bine pus la punct în avans, atât personalul dumneavoastră cât și clădirea pot trece cu brio de cele mai dificile momente ale iernii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here