Sursa foto: gsky.com

Pereții vii au început să răsară – literalmente – în interiorul tuturor tipurilor de clădiri din lume. Ele sunt un element de design care încearcă să aducă un mic colț din natură în interior. Compania GSky Plant Systems Inc. a proiectat pereți vii pentru numeroase tipuri de spații din toată lumea, precum lobby-uri de clădiri, săli de consiliu, scări și camere de relaxare pentru angajați.

Peretele Versa al celor de la GSky este lăudat pentru ușurința de utilizare atunci când vine vorba de instalare și întreținere – fără mizerie.

Produsul utilizează un sistem cu tavă (adecvat pentru interior) format din ghivece de plante de 4 inch, care sunt irigate automat și hrănite la fiecare 10 până la 12 zile, pentru un nivel maxim de eficiență. Sistemul de tăvițe permite înlocuirea cu ușurință a plantelor moarte și modificarea designului peretelui de către clienți.

Conform specialiștilor de design horticol de la GSky Plant Systems, pereții vii sunt la mare căutare deoarece au un efect calmant și îi fac pe oameni să se adune mai mult în acea zonă a clădirii.

Iată care sunt câteva dintre cele spectaculoase proiecte realizate de companie GSky:

Three Ravinia Drive


Sursa foto: gsky.com

Situat în Atlanta, acest zgârie-nori cu 31 de etaje nu este chiar complexul tipic de birouri. Pentru a contribui la crearea unui hol inspirat de natură, GSky a proiectat un perete Versa de 50 pe 50 de metri.

Pentru proiectul de mare anvergură a fost nevoie de aproximativ 20.000 de plante, din cinci varietăți diferite. Clădirea avea inițial grădini interioare, însă când a apărut necesitatea de spațiu suplimentar la etajul respectiv, peretele Versa a devenit înlocuitorul perfect. Plantele ”curg” în jos pe perete, oferind un efect de cascadă.

De asemenea, conform specialiștilor, într-un spațiu atât de mare, peretele ajută la controlul zgomotului, deci nu va elimina efectul ecoului, deoarece plantele vor absorbi o bună parte din zgomotul rezidual.

Royal Botanic Garden

Sursa foto: gsky.com

Acest zid Versa a fost comandat de către Grădina Botanică Regală din Sydney pentru a celebra aniversarea bicentenară a instituției.

Calyx (centrul de horticultură, știință și educație din cadrul Grădinii Botanice) găzduiește un zid Versa care are aproximativ 51 de metri lungime și aproape 6 metri înălțime. Acesta este format din mai mult de 18.000 de plante.

Deoarece sistemul de tăvi permite modificări ușoare ale instalației, cei de la Grădina Botanică schimbă designul peretelui odată la șase sau nouă luni, drept o modalitate de a promova noi programe și exponate.

Long Island Marriott

Sursa foto: gsky.com

În interiorul lobby-ului unuia dintre hotelurile Marriott din Long Island, New York, se află amplasat un perete Versa de aproximativ 31 de metri pătrați, ce conține 2,350 de plante tropicale, din cinci varietăți diferite. O margine din lemn înconjoară perimetrul, evocând aspectul unei rame de tablou, iar unele plante ies în relief mai mult față de altele, creând un efect de profunzime.

Pe măsură ce crește [peretele], acesta arată tot mai multă profunzime, dimensiune și textură, spun cei de la GSky, precizând că este un aspect atât de natural, încât generează sentimentul că privești o pădure bogată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here