Reciclarea anvelopelor vechi pentru a le reutiliza în construcțiile din beton, poate ajuta structurile să devină mai rezistente în caz de incendiu, potrivit cercetărilor recente publicate de către cercetătorii de la Universitatea din Sheffield.

Astfel, adăugarea fibrelor de polipropilenă la structurile din beton a demonstrat că reduce incendiile în caz de incendiu. Acest lucru se întâmplă deoarece plasticul se topește, lăsând o rețea de ”microfluviuri” care permite apei prezente în beton să se scurgă încet mai degrabă decât să explodeze. Aceasta a devenit o practică deja bine cunoscută în cazul clădirilor moderne.

Studiul a constatat că polipropilena reciclată extrasă din stratul de armare încorporat în pneuri este la fel de eficientă ca și polipropilena virgină. Utilizarea polipropilenei reciclate ar putea reduce energia și resursele necesare pentru a produce structuri de beton rezistente la foc, susțin oamenii de știință.

Rezultatele studiului au fost publicate în numărul din februarie al revistei Fire Technology.

Cercetările anterioare efectuate la universitate au constatat, de asemenea, că încorporarea în beton a altor componente din pneurile uzate, cum ar fi cauciucul, poate îmbunătăți rezistența structurilor la cutremur, permițându-le să fie de 40 de ori mai flexibile față de betonul convențional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here