Companiile pot reduce cu până la 50% din costurile de energie necesare pentru răcire prin intermediul tehnologiei Climate Wizard, care compensează eficiența instalației de climatizare frigorifică.

Conceptul sistemelor de aer condiționat cu tehnologie de pre-răcire

Cu ajutorul echipamentelor de climatizare retrogradate dotate pe sistemele de climatizare existente sau cele noi, programul Climate Wizard poate oferi posibilitatea de a pre-răci sau de a suplimenta capacitatea de răcite în orice spațiu comercial, cu rezultate excepționale. Acționând ca un „turbocompresor de eficiență”, economiile sunt sesizabile imediat – până la 50% reducere în utilizarea energiei de răcire. Climate Wizard a furnizat aceste rezultate, fiind utilizat ca un ”precooler” în cadrul instalațiilor HVAC din Australia și din întreaga lume.

Cum functioneaza tehnologia de pre-răcire

Cheia este aceea de a pre-răci aerul hiper-eficient înainte ca acesta să intre în sistemul de climatizare frigorific. Compresoarele nu trebuie să fie puse în dificultate în condiții extreme de vară atunci când sunt alimentate cu aer pre-răcit la 18 grade Celsius, prin intermediul Climate Wizard. Acest lucru reduce semnificativ încărcătura compresoarelor cu consum de energie.

Climat Wizard returnează investiția în multiple moduri

Dincolo de economiile imediate obținute prin utilizarea unei cantități mai reduse de energie pentru răcire, Climat Wizard face mult mai mult decât să scadă costurile.

Mai exact, acesta reduce în mod semnificativ încărcătura compresoarelor și prelungește durata de viață a echipamentului, oferind sistemului o nouă durată de viață, totodată amânând pentru o perioadă considerabilă o serie de cheltuieli de capital.

Dacă planificați instalarea unui nou sistem de climatizare, îmbogățirea performanței oferită de Climate Wizard înseamnă că specificațiile sistemului de aer condiționat va fi redus în mod semnificativ. Durata de viață a sistemului este, de asemenea, extinsă cu doar o mai mică întreținere necesară, datorită încărcării reduse și a orelor mai puține de funcționare a instalației frigorifice.

Totodată, Climate Wizard filtrează particulele, îmbunătățește calitatea aerului din interior și confortul ocupanților și contribuie la reducerea sindromului de ”sick building”.

Climate Wizard poate fi, de asemenea, utilizat ca și sursă primară de aer proaspăt în proporție de 100%, rece și uscat, lăsând sistemul răcire să funcționeze numai atunci când este necesar.

Cu cât este mai fierbinte mediul, cu atât performanța este mai bună. Nu veți avea niciodată probleme de performață în ceea ce privește utilizarea sistemului de răcire în condiții de căldură extremă și nici nu veți consuma energie în mod excesiv, cu performanțe scăzute de răcire.

Sectoarele industriei care utilizează Climate Wizard în toată lumea

servicii de catering / restaurante
educaţie
cinematografe
retail / showroom-uri
automobile / dealeri
sănătate și îngrijire în vârstă
guvern
centre sportive / de agrement
industria prelucrătoare / industrială
supermarket-uri
vinoteci
birouri și centre de date.

Tehnologie de pre-răcire performantă

Iată care sunt datele de performanță în ceea ce privește pre-răcirea ale Climate Wizard

 

Unii dintre cei mai experimentați ingineri HVAC din lume și experții în domeniul sustenabilității au efectuat o analiză tehnică exhaustivă, inclusiv universități de top din SUA și Australia, însă producătorii Climate Wizard spun că au nevoie de mai multe studii de caz și rezultate bazate pe fapte de inginerie pentru a le împărtăși.

Pentru mai multe informații și date tehnice despre această tehnologie puteți accesa site-ul seeleyinternational.com/precooling

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here