În efortul de a spori încrederea publicului privind zborurile în timpul pandemiei COVID-19, Aeroportul Internațional San Antonio organizează un concurs unic în care localnicii își pot numi noul robot de eliminare a bacteriilor și virușilor.

Aeroportul a achiziționat recent robotul Xenex LightStrike pentru a-și putea dezinfecta cât mai bine spațiile. Acesta folosește lumina UV pentru a ucide virușii și bacteriile atât în ​​zonele comune, cât și în spațiile greu accesibile. Xenex LightStrike a fost deja implementat de către instituțiile medicale pentru a ajuta la reducerea infecțiilor asociate asistenței medicale (HAI).

Robotul – încă fără nume – este utilizat de către personalul aeroportului pentru a curăța zonele porților de îmbarcare, ghișeele de bilete, recuperarea bagajelor, lifturile, toaletele și alte spații cheie. Personalul se concentrează în principal pe suprafețele cu atingere ridicată din aceste zone. Conform specialiștilor, durează doar 10 – 15 minute sau chiar mai puțin pentru a dezinfecta o singură zonă.

„Sănătatea și siguranța angajaților și pasagerilor noștri au fost întotdeauna prioritatea numărul unu”, a transmis Jesus Saenz, Jr., directorul aeroporturilor din San Antonio într-un comunicat de presă. „Achiziția robotului Xenex LightStrike este doar cea mai recentă îmbunătățire inovatoare a operațiunilor și a eforturilor noastre zilnice de a ne asigura că pasagerii care călătoresc prin Aeroportul Internațional San Antonio au parte de cea mai ușoară și mai sigură experiență posibilă”, a completat acesta.

Potrivit conducerii aeroportului, concursul de denumire a robotului va avea loc prin intermediul conturilor sale de socializare.

Aeroportul Internațional San Antonio nu este singurul care încearcă să-i facă pe clienți să se simtă în siguranță pe tot parcursul pandemiei. Delta Airlines a publicat recent o listă de mosuri pe care le implementează pentru a combate răspândirea COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here