Sursă foro: Spartan Bioscience

Compania Spartan Bioscience a lansat recent un program de parteneriat pentru a accelera adoptarea la nivel mondial a ceea ce, spun ei, este primul test DNA la locație din lume pentru depistarea Legionella, care poate reduce considerabil cazurile de boli cauzate de această bacterie. Noul program oferă beneficii exclusive potențialilor parteneri din domeniile de tratare a apei și din industria de încălzire, ventilație și climatizare (HVAC).

Nevoia reală pentru detectarea rapidă și precisă a bacteriei Legionella

Legionella este o bacterie care poate contamina sistemele mari de apă. Atunci când oamenii respiră vapori de apă care au fost contaminați cu Legionella, riscă să contracteze ”boala legionaruluI” – o pneumonie care este fatală la 1 din 10 persoane, subliniază Spartan. În ciuda testelor tot mai dese pentru depistarea bacteriei, Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA (CDC) a raportat o creștere cu 550% a cazurilor apariției bolii legionarului din 2000 până în prezent.

Per total, Legionella infectează și ucide anual mai multe persoane decât azbestul, potrivit companiei, iar metodele tradiționale de testare pot fi prea lente sau inexacte pentru a preveni focarele de infecție. Acesta este motivul pentru care domeniul medical a evoluat spre diagnostice bazate pe ADN în urmă cu mai bine de 10 ani, mai susțin cei de la Spartan.

Testul ADN Legionella la fața locului reduce riscul apariției bolii

Datorită fondului său biotehnologic și a celor 13 ani de cercetare și dezvoltare (R&D) pe platforma sa de diagnosticare moleculară, Spartan a dezvoltat un test ADN care rezolvă problemele metodelor tradiționale de testare a bacteriei. Sistemul de detecție Legionella a celor de la Spartan este alimentat de un proces chimic extrem de precis, câștigător al Premiului Nobel, numit qPCR, care oferă rezultatele în doar 45 de minute, în loc de câteva săptămâni cât dura până acum.

Spre deosebire de metodele qPCR bazate în laborator, testul celor de la Spartan folosește o tehnologie proprie care detectează bacteriile vii, ci nu pe cele moarte, și este calibrat pentru a cultiva astfel încât 1 unitate genomică (GU) / ml cu Spartan = 1 unitate de formare a coloniei (CFU) / mL cu cultură. Testul Legionella Spartan este validat conform ISO 12869.

Potrivit Spartan, Asociația Tehnologiilor de Apă (AWT), o asociație internațională de tratare a apei reprezentând peste 500 de companii specializate în aplicarea tratamentelor de apă pentru sisteme de răcire și încălzire industriale și comerciale, a lansat recent un document de orientare care prevede că: „Testarea PCR este utilă pentru screening negativ al eșantioanelor microbiene pentru Legionella, în special atunci când este utilizat împreună cu metodele de cultură”. Compania spune că testul este și câștigătorul din 2018 al premiului de inovație în industria HVAC pentru calitatea aerului interior (IAQ).

Produsele companiei Spartan

Spartan Cube, care se spune că este cea mai mică platformă de testare a ADN-ului din lume, asigură portabilitatea și comoditatea necesară în aplicații precum boli infecțioase, farmacogenetică și teste privind siguranța alimentelor și a apei. Spartan a creat primul test ADN Legionella la fața locului pentru a preveni riscul de apariție a bolii legionarilor în clădiri, iar acesta este format din dispozitivul Spartan Cube și un cartuș de testare de unică folosință.

În general, testul Spartan permite detectarea rapidă și precisă a bacteriilor Legionella pentru a preveni focarele de infecție – la un preț de doar câțiva dolari pe zi, spune compania.

Modul în care partenerii pot folosi testul Spartan

Printre clienții companiei se numără experți în Legionella din domeniul sănătății publice și companii de top din domeniul imobiliar, centre de date și servicii medicale.

Partenerii Spartan se diferențiază pe piața globală ca inovatori și lideri care profită de o tendință mondială către tehnicile de diagnostic bazate pe ADN. Iată care sunt câteva dintre avantajele programului de parteneriat Spartan:

-Economisiți timp investigând focarele. Primiți rezultatele în doar 45 de minute, ceea ce înseamnă că o companie poate oferi clienților detectarea rapidă și remedierea problemelor cauzate de Legionella.
-Oferiți o metodă suplimentară de testare. Testul Spartan poate fi utilizat în paralel cu metoda de testare existentă a clienților, pentru a oferi cea mai cuprinzătoare soluție de prevenție.
-Validați programul Legionella. Le puteți dovedi clienților în timp real că programul lor de control Legionella este cel mai eficient pe piață.
-În plus, partenerii Spartan au acces la un ecosistem de expertiză în continuă creștere, ce cuprinde lideri științifici, resurse de instruire dedicate și suport tehnic, precum și co-marketing și apeluri comune de vânzări.

Pentru mai multe informații despre sistemul de detectare a bacteriei Legionella de la Spartan sau Programul de parteneriat Spartan, accesați site-ul web al companiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here