Furnizorul global de soluții de supraveghere video în rețea și analog Hanwha Techwin a dezvălui care sunt tendințele ce vor contura industria securității video în 2020.

Unul dintre cele mai profitabile produse de securitate din lume, supravegherea video se estimează că va avea o valoare de piață de 77,21 miliarde USD până în 2023, datorită comodității și gamei largi de aplicații pe care le oferă. Pe măsură ce tehnologia evoluează, la fel o fac și considerațiile și oportunitățile pe care aceasta le prezintă. Mai jos, cei de la Hanwha descompun cele cinci tendințe majore care vor defini domeniul supravegherii video în 2020 și dezvăluie ce înseamnă pentru utilizatori.

Soluții de securitate end-to-end AI

Deoarece inteligența artificială (AI) devine tot mai larg adoptată în întreaga industrie, este probabil ca ea să fie mai încorporată și în supravegherea video în acest an. Tehnologia AI edge-based (AI care filtrează și prelucrează datele local pe o cameră) va fi tot mai prezentă, permițând dezvoltarea soluțiilor AI end-to-end. Astăzi, majoritatea camerelor de securitate trimit datele pe care le colectează către servere pentru a fi analizate. Cu toate acestea, cu ajutorul edge-based AI, datele sunt analizate mai întâi de cameră și apoi trimise către server. Aceasta reduce povara transferului și stocării cantităților mari de date către un server, crescând astfel eficiența, economisind timp și reducând costurile serverului, de obicei necesar pentru analizarea datelor.

În 2020, Hanwha Techwin va introduce camerele AI edge-based, precum și network video recorder (NVR) și sisteme de management video (VMS) bazate pe AI, pentru a introduce soluții de securitate AI end-to-end (de la camera. la serverul de stocare și VMS).

Securitate cibernetică

Odată cu utilizarea dispozitivelor IoT, importanța cibersecurității a devenit mai clară ca niciodată. Atacurile cibernetice din ziua de astăzi sunt tot inteligente și mai avansate până atunci, astfel că dezvoltarea unor sisteme de securitate rezistente la astfel de atacuri nu mai reprezintă doar o opțiune, ci de-a dreptul o necesitate.

Orașele inteligente, fabricile, instituțiile financiare și comercianții cu amănuntul necesită astăzi soluții scalabile de supraveghere video care sunt strâns interconectate cu alte dispozitive și rețele, ceea ce face ca importanța cibersecurității să fie primordială.

O securitate cibernetică puternică a fost întotdeauna prioritatea Hanwha Techwin, iar compania a rafinat tehnologia încă de la începuturile sale. Viitoarea iterație a Wisenet 7, cea mai nouă versiune a sistemului System on Chip (SoC) al companiei a fost proiectată cu cele mai puternice caracteristici de cibersecuritate, inclusiv o funcție de secure boot și firmware semnat atât pentru software cât și pentru hardware. Validat prin certificarea PAC (IP Cybersecurity Assurance Program), Wisenet 7 asigură accesul utilizatorilor la cele mai avansate caracteristici de securitate cibernetică din industrie.

Analize de date pe bază de cloud

Potrivit firmei de informații de piață IDC, în lume vor exista aproximativ 175 de zettabytes de date până în 2025, o mare parte dintre acestea fiind stocate în cloud și centre de date din întreaga lume. În același timp, soluțiile de supraveghere video vor depăși cu mult funcționalitatea de simplu instrument de monitorizare, pentru a deveni un ajutor indispensabil organizațiilor, oferind informații utile care îmbunătățesc operațiunile de afaceri. De asemenea, va crește importanța serverelor accesibile bazate pe cloud, care pot stoca și analiza cu ușurință datele acumulate. Mai mult decât un simplu mediu convenabil de stocare, funcțiile sofisticate de analytics vor folosi procesarea cloud pentru a analiza datele stocate și pentru a oferi informații utile.

În 2020, Hanwha Techwin va introduce o serie de soluții bazate pe cloud, începând cu Cloud Monitoring Health Device, care va monitoriza și gestiona dispozitivele de supraveghere video în timp real. De asemenea, compania va introduce și Retail Insight Cloud, care este conceput pentru a facilita administrarea magazinelor.

Protejarea vieții private

Împreună cu securitatea cibernetică, Hanwha Techwin consideră că protecția datelor cu caracter personal ar trebui să fie o parte integrală a eticii de afaceri a unei companii de supraveghere video. Prin natura sa, datele video care sunt colectate în scopuri de securitate conțin aproape întotdeauna informații private. Prin urmare, protejarea acestor datelor de supraveghere este imperativă.

În întreaga lume sunt introduse legi menite să protejeze viața privată, cum ar fi Regulamentul general privind protecția datelor (GDPR) în Europa și Legea federală pentru gestionarea securității informațiilor (FISMA) din SUA. Legea privind confidențialitatea consumatorilor din California (CCPA) urmează să intre și ea în vigoare în ianuarie 2020. Aceste legi vor obliga industria de supraveghere video să urmeze cele mai bune practici de „confidențialitate prin proiectare” și să-și reîntărească eforturile pentru a proteja datele personale de furturi și abuzuri. Organizațiile sunt din ce în ce mai conștiente de pericolele încălcării datelor private și devin tot mai selective atunci când aleg produse și soluții de securitate.

Soluții verticale specializate

Piețele verticale din industria securității sunt în creștere, acestea necesitând dispozitive și soluții specializate pentru a satisface cerințele lor unice. Odată cu apariția celei de-a patra revoluții industriale, prezența soluțiilor verticale inteligente va fi mai proeminentă, iar companiile de supraveghere video trebuie să fie gata să ofere soluții pentru orașele inteligente, organizațiile de retail, fabrici, transporturi și alte sectoare. Hanwha Techwin oferă deja produse pentru aceste verticale și intenționează să-și extindă viitoarea gamă de soluții specializate astfel încât să includă soluții de gestionare a activelor prin tehnologia IoT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here