Distribuitorul de echipamente de testare Berg Engineering & Sales Company a anunțat recent că Baker Hughes (fosta BHGE), o companie de tehnologie energetică, a reușit să le ofere tot mai multor utilizatori posibilitatea realizării unor inspecții vizuale clare și precise cu ajutorul celor mai recente sale borescoape video low-cost. Managerii de instalații (FM) pot folosi instrumentele pentru a determina amploarea problemelor unor echipamente și pentru a stabili dacă este nevoie de intervenția unui specialist.

În ciuda prețurilor lor foarte scăzute, XL Detect și XL Detect + VideoProbes oferă funcții și specificații de ultimă generație. Proiectate ca și dispozitive utilitare, care satisfac o diversitate de nevoi la nivelul întregii instalații, acestea au un output puternic de lumină și sunt dotate cu ecrane mari și luminoase. Printre funcțiile opționale se numără Menu Directed Inspection 1.1 și transmisia de date fără fir.

Borescoapele au devenit instrumente vitale în domeniul testărilor nedistructive (NDT), acestea asigurându-vă posibilitatea să monitorizați și să examinați starea echipamentelor din interior, fără a fi nevoie să le demontați. Totuși, utilitatea acestor inspecții depinde foarte mult de calitatea borescopului utilizat, subliniază Berg Engineering. Videoclipurile și imaginile statice capturate trebuie să fie clare și bine luminate pentru ca evaluările să fie rapide și precise. BHGE XL Detect și XL Detect + VideoProbes sunt concepute pentru a oferi această claritate. Făcând acest lucru, instrumentele cresc probabilitatea de detectare a găurilor, fisurilor, coroziunii și a altor defecte ale suprafețelor materialelor, sudurilor și componentelor.

Ambele modele iluminează puternic zona inspectată și afișează imaginile la o rezoluție de 640 x 480 pixeli. XL Detect + are un ecran LCD cu 85% mai mare (5.0 inch în loc de 3.7) și de trei ori mai luminos. Opțiunea de aplicație Menu Directed Inspection 1.1 ghidează utilizatorul pas cu pas, astfel încât acesta să poată realiza orice inspecție minuțioasă. Pentru o funcționalitate avansată suplimentară, conectivitatea wireless este, de asemenea, o opțiune atunci când este asociată cu cardul de memorie Toshiba FlashAir și conectivitatea LAN wireless (rețea locală) încorporată.

Având o greutate de doar 4,3 kilograme, aceste dispozitive compacte sunt concepute pentru a fi ușor de manevrat în orice situație, iar construcția lor este menită să reziste la cele mai dificile condiții de lucru. Prin detectarea fiabilă a problemelor, acestea ajută la evitarea defecțiunilor neașteptate ale activelor și la economisirea daunelor și a cheltuielilor de repaus. De asemenea, ele vă ajută să grăbiți fluxul de lucru, astfel încât să puteți lua decizii rapide, dar bine informate în domeniu, cu mai multă încredere. Pe baza acestor economii de eficiență și a câștigurilor de disponibilitate a activelor, BHGE XL Detect sau XL Detect + VideoProbe pot oferi o rentabilitate ridicată a investiției, mai susține compania Berg Engineering.

Pentru mai multe informații despre borescoapele XL Detect și XL Detect +, vizitați site-ul web Baker Hughes sau Berg Engineering.

Baker Hughes, cunoscută înainte sub numele „Baker Hughes, a GE company (BHGE)”, este o companie de tehnologie energetică care operează în peste 120 de țări.

Compania Berg Engineering & Sales, cu sediul în Rolling Meadows, Illinois, activează de peste 50 de ani în domeniul vânzărilor și serviciilor pentru industria de testare nedistructivă, testare a materialelor și echipamente de testare electrică. Mărcile distribuite și întreținute de Berg Engineering includ BHGE, Magnaflux, Buehler, Wilson, NewSonic, Synergys, CorDEX, Zetec și multe altele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here