Sursa foto: getawari.com

Compania Awair, producătorul de soluții inteligente de monitorizare a calității aerului, tocmai a anunțat că Awair Omni, monitorul de calitate a aerului din interiorul clădirilor (indoor air quality – IAQ), monitorizează acum și nivelurile de lumină și zgomot, în plus față de calitatea aerului. Datorită acestei noi funcționalități, proprietarii de clădiri și administratorii de facilități (FM), agenții imobiliari și alți profesioniști din domeniul construcțiilor vor putea să urmărească nivelurile de lumină și zgomot într-un mod care să fie benefic pentru angajați, chiriași, clienți și alți ocupanți.

Această nouă adăugire face ca Omni să devină unul dintre puținele dispozitive disponibile pe piață capabile să urmărească starea locatarilor/ocupanților printr-o varietate de factori, încorporând lumina, zgomotul și calitatea aerului în procesul de monitorizare, pentru a crea spații mai sănătoase și mai productive.

Importanța monitorizării zgomotului și a luminii

Odată ce au făcut update-ul Omni, Awair le oferă clienților posibilitatea de a avea mai mult control asupra mediului în spațiile lor, oferindu-le posibilitatea de a-și optimiza mediile de interior pe baza unor factori care contribuie la o bunăstare sporită a chiriașilor. Nivelurile de zgomot și lumină s-au dovedit a avea efecte semnificative asupra productivității și a sănătății unei persoane în timp.

Potrivit unui studiu realizate de către Universitatea Cornell, zgomotul are un efect negativ asupra sarcinilor care necesită concentrare și utilizarea memoriei, sporind de asemenea riscul de dezvoltare a bolilor și generând un sentiment de satisfacție redusă la locul de muncă.

Calitatea și temperatura iluminatului la locul de muncă pot afecta și ele ritmul circadian al ocupanților, arată un studiu al Societății Americane de Designeri de Interior (ASID).

Oficialii companiei susțin că Awair se concentrează pe împuternicirea oamenilor și a întreprinderilor să preia controlul asupra mediului înconjurător. Prin monitorizarea luminii și a zgomotului, Omni le oferă managerilor de clădiri cunoștințele de care au nevoie pentru a se asigura că oferă cel mai bun spațiu de locuit sau cel mai bun spațiu de lucru posibil.

Awair Omni

Omni este dotat cu senzori de nivel comercial care urmăresc factorii-cheie ai calității aerului (temperatură, umiditate, CO2, substanțe chimice și praf fin), care combinat cu monitorizarea luminii și a zgomotului, oferă informații detaliate ce permit administratorilor de clădiri să creeze medii sănătoase și productive pentru facilitățile lor .

Omni este deja folosit de organizații de vârf precum WeWork, AirBnB, Harvard, Universitatea Stanford și Google pentru a-și menține facilitățile optimizate ți pentru a asigura bunăstarea angajaților și chiriașilor.

Certificări de construcție

Omni a obținut recent certificarea RESET, ceea ce le permite constructorilor să folosească produsul pentru a câștiga certificări de construcții ecologice, cum ar fi WELL și LEED. Noile capabilități de monitorizare a aerului și a zgomotului sunt factori cheie în obținerea acestor certificări. Certificările continue vor ajuta Awair să continue să asiste la proiectarea, construirea, monitorizarea și controlul mai bun al clădirilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here