Sursa foto: Twitter / FranceDubai2020

Ministrul Transporturilor francez Élisabeth Borne a inaugurat lucrările de construcție al Pavilionului Franței din cadrul Expo 2020 din Dubai, ce are un design inspirat de lumină, în data de 2 mai. Pavilionul este realizat de către constructorul belgian Besix și este amplasat în zona Mobility a World Expo, pe un teren cu o suprafață de peste 4200m2.

Borne a fost însoțită de echipele din spatele Expo 2020 Dubai și de Compagnie Française des Expositions (Cofrex), firma care conduce participarea Franței la expoziții universale și de specialitate.

Pavilionul francez are drept tematică lumina, concept ce a fost prezentat inițial la Paris, cu mai puțin de două luni în urmă.

Sustenabilitatea este, de asemenea, o trăsătură esențială a pavilionului, proiectul utilizând cei trei piloni ai bio-climatismului – energie regenerabilă, curată și controlată; materiale durabile; și o economie circulară.

Compania Besix, care construiește și Pavilionul Belgiei la World Expo 2020 din Dubai, va livra servicii de construcție și amenajare, iar părți ale pavilionului vor fi realizate folosind module prefabricate, pentru a spori atât eficiența materialelor, cât și a timpului necesar pentru ridicarea structurii.

Ministrul Borne susține că pe parcursul celor șase luni ale Expo 2020 Dubai, pavilionul francez va încorpora viziunea de mobilitate, condusă de instituțiile Franței și de companiile publice și private ale țării.

Erik Linquier, comisarul general al pavilionului Franței și președintele Corfex, a precizat că pavilionul ar fi o prezentare incomparabilă pentru ”know-how-ul” și inovațiile companiilor franceze.

De asemenea, acesta mai spune că, în opinia sa, pavilionul va servi drept o platformă pentru accelerarea dezvoltării internaționale a ofertei franceze și împărtășirea modului francez de viață cu vizitatori din întreaga lume.

Expo 2020 Dubai își va deschide porțile în 20 octombrie 2020 și se va desfășura pe parcursul a șase luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here