International WELL Building Institute (IWBI) a făcut un anunț care are potențialul de a revoluționa industria: a lansat o nouă suită de strategii numită WELL Health – Safety Rating, care acoperă strategiile de sănătate și wellness în managementul, operațiunile și întreținerea facilitățiilor, într-o mare varietate de tipuri de clădiri. 

De ce este atât de important acest anunț? Deoarece în trecut, diferitele sisteme de rating concentrate asupra sănătății și a bunăstării – inclusiv sistemul de rating WELL – deși pot fi aplicate clădirilor existente, ele au fost destinate în mare parte de proiectanții care lucrează la clădirile noi. WELL Health – Safety Rating schimbă acest lucru, oferindu-le managerilor de facilități acces la un sistem de rating WELL pentru clădirile existente. Acest nou sistem de rating are potențialul de a transforma piața, în același mod în care sistemul LEED pentru clădirile existente (acum numit LEED pentru operațiuni și întreținere), a facilitat implementarea și recunoașterea strategiilor de sustenabilitate pentru managerii de facilități. 

Ocupanții care se întorc la locul de muncă în mijlocul acestei pandemii vor fi, în mod firesc, anxioși cu privire la potențialele riscuri de îmbolnăvire. Așadar, strategiile de sănătate și de bunăstare nu mai sunt „bune de avut”, ci au devenit ”must have-uri”. WELL Health – Safety Rating oferă îndrumări despre cum se pot dezvolta astfel de strategii lucru, folosind credite extrase din sistemele originale de rating WELL, dar adaptate special pentru provocările unice ale clădirilor existente.

Pe baza îndrumărilor oferite de grupul de lucru COVID-19 din cadrul IWBI, un grup de 600 de profesioniști care au oferit contribuții cu privire la modul de a face clădirile existente să fie sănătoase și sigure, noul sistem WELL Health – Safety Rating va începe să accepte înregistrări noi din luna iunie. O versiune anterioară a WELL Health – Safety Rating a fost lansată recent pentru complexurile sportive și de agrement. De asemenea, WELL Health -Safety Rating utilizează recomandările grupului de lucru COVID-19 ale organizației pentru strategiile de sănătate și bunăstare, astfel încât să sprijine lupta împotriva COVID-19.

„Clădirile noastre și oamenii care le au în grijă sunt prima noastră linie de apărare pentru a ne menține sănătoși și în siguranță”, a declarat Rachel Gutter, președintele IWBI, „iar actuala pandemie a confirmat că sănătatea este o considerație economică semnificativă. Aceste două adevăruri simple stau la baza muncii noastre de până acum, iar alături de dovezile clare care se dezvoltă pe zi ce trece, vor informa toate deciziile noastre despre nevoia critică de clădiri mai bune, comunități mai vibrante și organizații mai puternice care vor merge mai departe.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here