Eaton Lighting, un furnizor de soluții de iluminare inovatoare pentru clădiri, case și comunități conectate, a anunțat recent lansarea platformei Trellix pentru iluminat conectat.

Trellix este o platformă și infrastructură deschisă Internet of Things (IoT), care conectează senzori inteligenți pentru a oferi informații acționabile prin agregarea de date valoroase. Acest lucru le permite proprietarilor și operatorilor de clădiri din industrii precum asistența medicală, producția, birourile comerciale, educația, ospitalitatea și comerțul cu amănuntul să îmbunătățească eficiența operațională, precum și experiența ocupanților. Un server amplasat la fața locului face ca sistemul să fie ușor de utilizat, fără costuri de abonament recurente sau integrare complicată, susține compania, într-un comunicat de presă.

Eric Jerger, director general al Lighting Systems, din cadrul Eaton Lighting, a explicat că, oferind mai multe date cu privire la modul în care sunt utilizate în mod eficient camerele, care spații consumă cea mai mare energie și localizarea activelor sau a persoanelor în timp, platforma Trellix îi ajută pe proprietarii și managerii de facilități să ia decizii operaționale mai inteligente și mai rapide. Dezvoltată folosind o abordare bazată pe standarde, noua platformă este proiectată pentru o integrare ușoară cu alte sisteme și servicii de clădiri, pentru a permite schimbul de date între sistemele Trellix și terțe părți. În prezent, compania are aproximativ 12 milioane de metri pătrați de infrastructură controlată, care adaugă valoare utilizatorilor finali.

Utilizând serviciile Microsoft Azure IoT, platforma face schimb de date cu portalul cloud Azure, utilizat pentru stocarea de date și analitice mari. Datele colectate sunt apoi utilizate pentru a oferi proprietarilor și operatorilor de clădiri informație semnificative asupra utilizării și eficienței facilităților. Fiind unica infrastructură de rețea compatibilă UL2900, Trellix este proiectat pentru a păstra în siguranță datelor utilizatorilor.

Conform directorului tehnologic și vicepreședinte al ingineriei din cadrul Eaton Lighting, Parth Joshi, platforma cloud Azure, serviciile Azure IoT și Azure Digital Twins, permit celor Eaton Lighting să se concentreze pe inovația la nivel de aplicație, în loc să construiască infrastructura cloud de la zero, combinând expertiza companiilor pentru a analiza mai bine modul în care este utilizat spațiul și pentru a-l optimiza astfel încât să poată satisface mai bine nevoile utilizatorului final la toate nivelurile – de la eficiența energetică la satisfacția și productivitatea angajaților.

De asemenea, reprezentanții companiei spun că unic pentru Trellix este și un nou ecosistem de parteneri tehnologici care optimizează platforma de iluminat conectată IoT. Împreună, Eaton Lighting și fiecare partener vor dezvolta soluții comune pentru clădiri de birouri comerciale conectate, facilități de asistență medicală și spații de locuit pentru persoanele vârstnice. Cei patru parteneri inițiali ai ecosistemului sunt Johnson Controls Incorporated, Vizzia Technologies, Infosys și M3 Technologies.

Platforma Trellix utilizează sistemul WaveLinx de iluminat conectat wireless a celor de la Eaton pentru a strânge și colecta date care pot fi schimbate cu partenerii ecosistemului.

Pentru a afla mai multe despre capacitățile sistemului de iluminare a clădirilor conectate Trellix și a celor patru parteneri inițiali ai ecosistemului, accesați site-ul web al companiei.

O divizie a companiei globale de administrare a energiei electrice Eaton, soluțiile de control și iluminare inteligentă pentru interior și exterior Eaton Lighting servesc o gamă largă de clienți, inclusiv arhitecți, ingineri, manageri de facilități, lideri municipali, distribuitori electrici și contractori din domeniul comercial, industrial, cu amănuntul, instituțional , piețe rezidențiale, utilitare și alte piețe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here