Sursa foto: talkbox.com

Designul birourilor ”open floor” este de neegalat atunci când vine vorba de flexibilitatea spațiului și potențialul pentru colaborare între angajați, însă lipsa de confidențialitate acustică și vizuală poate duce la plângeri din partea ocupanților și productivitate scăzută. Totuși, cabinele de confidențialitate sau mobilierul modular, ce pot fi adăugate în timpul unei lucrări de renovare sau într-un nou proiect de construcție, creează spații liniștite, unde ocupanții clădirilor se pot retrage.

Unul dintre exemplele clasice (dar foarte populare) sunt cabinele telefonice, dar aceste spații de intimitate vin în multe forme, pentru a depăși tot felul de probleme de design.

Iată trei exemple flexibile ce se potrivesc oricărui proiect:

  • Cabine de telefon

Stațiile de confidențialitate sub forma clasicelor cabine telefonice nu mai sunt destinate doar pentru a face apeluri telefonice. Producătorii continuă să inoveze aceste unelte foarte importante de la locul de muncă, pentru a sprijini alte sarcini ce necesită intimitate și concentrate, de la întâlniri individuale până la videoconferințe.

O astfel de cabină de telefon este TalkBox, care include o serie de caracteristici grijulii pentru confort și versatilitate, cum ar fi un birou mare, huburi de alimentare, un dulap, o ușă glisantă, o tablă integrată și monitoare opționale.

Compania susține că acest tip de soluție este foarte utilă, luând în considerare faptul că un birou modificat în spațiu de intimitate poate fi destul de util, însă doar până la un anumit punct, deoarece este inflexibil.

De exemplu, o companie a cărei număr de angajați a crescut recent poate avea nevoie de mai multe cabine de intimitate, dar se află în imposibilitatea de a economisi suficiente fonduri pentru o lucrare de renovare astfel încât să implementeze spații de liniște încorporate. În schimb, soluțiile modulare, precum TalkBox, pot fi pur și simplu montate pe un perete atunci când este nevoie de ele.

De asemenea, este recomandat să fie utilizate compartimente de confidențialitate care să țină seama atât de intimitatea acustică, cât și de cea vizuală. Persoanele care se află în interior nu ar trebui să se simtă ca fiind expuse, iar un supervisor sau un manager ar trebui să poată avea o conversație sensibilă cu un angajat, fără ca întreg biroul să poată citi expresiile faciale ale acestora sau limbajul corpului.

  • Spații de lactație

Lipsa intimității în birourile deschise este deosebit de dificilă pentru mamele care trebuie să alăpteze sau să pompeze laptele. Legea privind standardele muncii echitabile necesită un spațiu privat pentru lactație, care să nu fie o baie. În multe birouri, acestă cerință vine adesea sub formă de ecrane sau cabine de birou înalte.

Însă, compania Mamava a venit cu o soluție pentru această problemă, care să le ofere mamelor un spațiu sanitar, privat, care să fie aproape de locul unde lucrează, disponibil atunci când au nevoie de el și care să sprijine o experiență optimă pentru utilizator.

Astfel, compania a dezvoltat spații de lactație la cheie care oferă un loc curat și privat pentru a pompa sau asista. Cabinele sunt independente și au roți integrate, astfel încât clienții să le poată muta, dacă este necesar.

Instalațiile Mamava includ două bănci din materiale de calitate industrială pentru o curățare mai ușoară, iluminare activată de senzorii de ocupare, ventilatoare de tavan și un ventilator de evacuare.

De asemenea, acestea dispun de o bancă de tip fold-down care poate conține o pompă, precum și două outleturi, un port USB și o oglindă.

Încuietoarea inteligentă pe bază de Bluetooth este deblocată cu ajutorul unei aplicații gratuite, astfel încât nimeni să nu poată coopta cabina de confidențialitate pentru altă utilizare.

  • Cabinele de meditație

Abilitatea de a scăpa de zgomotul dintr-un birou pe plan deschis și de a te relaxa pentru câteva minute poate fi extrem de benefică pentru angajați. Companiile care se preocupă de bunăstarea angajaților pot fi destul de receptivi privind instalarea unor cabine de meditație în spațiul de lucru.

OpenSeed este o cabină de meditație care sincronizează sunetul, aroma, lumina și practicile de meditație bazate pe știință cu un touchscreen integrat, destinată spațiilor stresante de muncă, care sunt intens traficate.

Spațiul poate fi utilizat de până la trei persoane în același timp, pentru activitățile de team building, rugăciune sau chiar pentru un pui de somn rapid la mijlocul zilei.

O aplicație mobilă automatizează rezervarea cabinei, astfel încât utilizatorii nu vor fi întrerupți în mijlocul procesului de meditație așa cum s-ar fi întâmplat dacă ar folosi o sală de conferințe sau alt spațiu comun.

Cabinele de meditație în formă de semințe încorporează materiale precum lemnul și lâna recoltată în mod sustenabil pentru a evoca un sentiment de calm și o legătură cu natura. Pâsla servește și ca tampon acustic, iar opțiunea de a alege între un sistem de sonorizare autonom sau căștile de anulare a zgomotului îl învăluiesc pe utilizator și îi permite să se concentreze exclusiv pe experiența respectivă, fără să fie întrerupt de factorii externi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here