Zăpada și gheața pot cauza daune destul de mari clădirii dumneavoastră. Atunci când procesele tradiționale de deszăpezire, precum plugul, lopata sau utilizarea soluțiilor saline nu sunt suficient de eficiente sau sunt peste bugetul dumneavoastră, luați în considerare instalarea unui sistem hidraulic de topire a gheții și zăpezii (n.red. hydronic snow and ice melting system sau SIM)

Aceste sisteme aplică o căldură radiantă în mediul exterior. O rețea de țevi reticulate, prin care circulă lichid încălzit, este instalată sub suprafețele exterioare pentru a topi și a evapora zăpada sau gheața înainte ca aceasta să se poată acumula. Senzorii de umiditate și temperatură exteriori permit acestor sisteme să „cunoască” vremea.

Dacă aveți o mulțime de trafic pietonal și doriți să vă reduceți procesele de întreținereși să nu riscați ca oamenii să alunece, este o modalitate excelentă de a elimina zăpada și gheața de pe suprafețele exterioare, susțin experții din cadrul companiei REHAU, un producător de polimeri care oferă conducte pentru sistemele SIM.

Beneficiile

Sistemele SIM devin din ce în ce mai populare în mediul comercial și sunt adesea instalate pentru pasarele, scări, trotuare și structuri de parking, având scopul de a îmbunătăți siguranța și a elimina riscurile în zonele în care oamenii circulă pe jos sau cu autoturismele.

În prezent, REHAU este implicată într-un proiect al unei clădiri cu utilizare mixtă – cu magazine și restaurante la parter și apartamente la etajele superioare – în centrul orașului Denver. Plaza și intrările principale folosesc un sistem SIM. Proprietarul clădirii recunoaște că aceasta este o caracteristică importantă de vânzare pentru rezidenții care vor fi nevoiți să intre și să iasă din clădire prin zona de magazine, spun cei de la REHAU.

Atunci când este bine conceput, un sistem SIM poate elimina bătăile de cap legate de organizare și planificare a proceselor de deszăpezire, dar și riscul de rănire a personalului.

Sistemul protejează suprafețele aflate în aer liber împotriva uzurii cauzate de soluțiile saline, deșeurilor chimice și echipamentele asociate acestor procese de deszăpezire.

Care sunt costurile implementării?

Administratorii de clădiri pot plăti până la câteva zeci de mii de dolari pe an pentru forța de muncă, echipamentul și materialele necesare pentru îndepărtarea zăpezii, conform Summit-ului Modern Hydronics, iar instalarea unui sistem SIM ar putea reduce considerabil acest cost anual.

Pentru un sistem SIM, tubulatura actuală care se va instala pe întreaga suprafață dorită este destul de ieftină. Cel mai mare cost va fi, probabil, sursa de încălzire a lichidului, cum ar fi un boiler. Cu toate acestea, multe clădiri comerciale au deja suficientă capacitate suplimentară pentru boiler care să le permită alimentarea unui sistem SIM, potrivit REHAU.

Deoarece vremea poate fi dificil de prezis, la fel este destul de complicată prezicerea certă a costurilor exacte de operare ale sistemelor SIM. Însă, pot fi realizate estimări pe baza datelor meteorologice istorice și a costurilor curente ale combustibilului.

Pentru mai multe informații, REHAU a pus la dispoziție câteva studii de caz online, care includ mărimea proiectului, locația, sursa de căldură, costul gazelor naturale, temperatura tipică la începutul sezonului de ninsoare și multe altele.

Tipuri de instalare

Cele mai des întâlnite suprafețe în care sunt instalate sistemele SIM includ:

Beton turnat: Tubulatura este adesea legată direct de placa izolatoare de dedesubt sau este legată de un fel de sârmă de fixare sau armătură. Tubulatura este de obicei încorporată de la doi la trei centimetri adâncime față de partea superioară a suprafeței.

Pavele interconectate: Tubulatura este încorporată în interiorul patului de nisip, care este așezat sub pavaj (cu un strat de izolație sub acesta). Șuruburile sau capsele sunt folosite pentru a ține tubulatura în poziție.

Asfalt: instalația este similară cu cea a pavelelor interconectate, deși praful de piatră este folosit în locul nisipului.

Sfaturi pentru instalarea unui sistem SIM

Dacă simțiți că instalarea unui sistem SIM vă va îmbunătăți facilitatea și operațiunile, Neukirchner și REHAU susțin că ar trebui să luați în considerare aceste sfaturi în prealabil:

Sistemele SIM sunt ideale atunci când se înlocuiește sau se construiește o suprafață exterioară. Neukirchner recomandă administratorilor de facilități să se gândească la un sistem SIM de îndată ce iau în considerare proiectele lor în aer liber.

Identificați sursa de căldură în raport cu aplicația sistemului pentru topirea zăpezii și a gheții.

Identificați unde este amplasată fizic sursa de căldură în raport cu zona SIM.

Un variator poate servi 1500 de metri patrati de zona SIM.

Geometria spațiului exterior va influența cerințele designului SIM.

În cadrul comercial, un sistem SIM s-a dovedit a fi o dotare care atrage chiriași. Este, de asemenea, o modalitate de a vă simplifica operațiile de îndepărtare a zăpezii și de a îmbunătăți durata de viață a suprafețelor dumneavoastră aflate în aer liber. Luați în considerare dacă acest tip de sistem este potrivit pentru facilitatea dumneavoastră și puteți stopa daunele cauzate de vremea severă din timpul iernii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here